Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Smutná správa pre hudobný svet: Zomrel rocker Scott Walker

Scott Walker Zobraziť galériu (2)
Scott Walker (Zdroj: Twitter/AGC_LONDON)

LOS ANGELES - Vo veku 76 rokov zomrel v pondelok Scott Walker, jedna z najtajomnejších a najvplyvnejších postáv v histórii rocku. Americká hviezda s hitmi ako The Sun Ain't Gonna Shine Anymore alebo Joanna, ovplyvnila mnoho umelcov od Davida Bowieho až po Jarvisa Cockera zo skupiny Pulp. Slávnym sa stal ako tínedžerský idol v skupine The Walker Brothers, ale jeho barytón poukazoval na niečo hlbšie.

Spevák experimentoval na svojich psychedelických sólových albumoch, v ktorých objavoval zložitosť lásky a smrti. Walkerovu smrť potvrdila nahrávacia spoločnosť 4AD a nazvala ho "jedným z najobdivovanejších novátorov na poli kreatívnej hudby".

Scott Walker sa narodil v roku 1943 v americkom Ohiu ako Noel Scott Engel. Predtým, ako založil spolu s Johnom Mausom a Garym Leedson skupinu so zavádzajúcim menom Walker Brothers, pracoval ako herec. Po neúspešnom štarte v Spojených štátoch sa presťahovali do Anglicka, kde spôsobili obrovskú senzáciu s hitmi Make It Easy On Yourself a The Sun Ain't Gonna Shine Anymore. Určitý čas boli rovnako populárni ako Beatles a fanúšikovia ich vítali krikom všade, kde sa pohli.

Viac o Scottovi Walkerovi na Hudba.sk: Vo veku 76 rokov zomrel Scott Walker, výnimočná postava hudobnej histórie

Viac o téme: Scott Walker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu