Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dominika Richterová úprimne o svojom »poprvé«: Mám z toho strach!

Dominika Richterová Zobraziť galériu (4)
Dominika Richterová (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Dominika Richterová (26) je hviezdou markizáckych Susedov, kde sa pravidelne objavuje v úlohe pobláznenej Andrejky. Hoci má blondínka za sebou niekoľko seriálových rolí, bližšie jej je predsa len divadlo. Najnovšie ju však živote čaká poriadne veľká výzva, o ktorej nám porozprávala!

Na divadelných doskách Dominika síce nie je žiadnym nováčikom a zažiarila v niekoľkých hlavných úlohách známych muzikálov, no klasiku v podobe činohry si ešte vyskúšať nestihla. A to sa už čoskoro zmení. „Dostala som prvú činohernú rolu vo svojom živote. Bude to v divadle Aréna – koprodukcia so Zlínskym divadlom. Je to hra k stému výročiu Československa. Volá sa Masaryk/Štefánik,“ prezradila pre Topky talentovaná mladá herečka, keď sme sa zaujímali, čo ju najbližšie čaká.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Masaryk / Štefánik Městské divadlo Zlín a Divadlo Aréna Bratislava. Městské divadlo Zlín sa v spolupráci s Divadlom Aréna v Bratislave rozhodlo do svojho dramaturgického plánu na sezónu 2018/2019 zaradiť pôvodnú hru Petra Pavlaca ´Masaryk / Štefánik´ ako pripomienku 100. výročia vzniku Československa. Podstatou tohto výnimočného projektu je, aby sa na vzniku celej inscenácie, spoločne podieľali Česi i Slováci, podobne ako tomu bolo pri vzniku Československa. Inscenačným zámerom je zachytiť myslenie a rozhodovanie dvoch najvýraznejších osobností, ktoré spájame so vznikom prvej republiky – Tomáše Garique Masaryka a Milana Rastislava Štefánika. Herci: Luděk Randár a Marta Bačíková (CZ) @jurajbaca a Domini Richterová (SK) Scéna: Pavel Borák (CZ) Kostýmy: Markéta Sládečková (CZ) Hudba: Daniel Salontay Longital (SK) Dramaturgia: Katarína Kašpárková Koišová (SK, CZ) Saša Sarvašová (SK) Vladimír Fekar (CZ) Autor hry: Peter Pavlac (SK) Česká premiéra 27. října 2018 (Zlín). Slovenská premiéra 28. októbra 2018 (Bratislava). Inscenácia vzniká s podporou Ministerstva kultury ČR.

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Richterová (@dominikarichterova),

Hoci sa hraniu venuje už niekoľko rokov, priznáva, že pred týmto žánrom má rešpekt. „Je to pre mňa obrovská výzva, veľmi sa teším, ale mám trošku aj strach. Ale dúfam, že to dobre dopadne,“ povedala nám Dominika, ktorá sa okrem kariéry musí venovať aj škole. A ako to zvláda skĺbiť? „Človek to musí hlavne dobre naplánovať a premyslieť si, čo kedy urobiť, určiť si priority, čo je práve dôležité. Je to náročné, ale všetko sa dá, keď človek chce,“ povedala nám atraktívna blondínka, ktorú už čoskoro čaká jej veľká činoherná premiéra.

Viac o téme: SusediaDominika Richterová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu