Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kotlebova strana sa po novom bude volať Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko

ĽSNS
ĽSNS (Zdroj: TASR - Dušan Hein)

BRATISLAVA - Strana Mariana Kotlebu sa po novom bude volať Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko. Informoval o tom podpredseda strany Martin Beluský. Parlament totiž schválil v júni v skrátenom legislatívnom konaní novelu zákona o politických stranách, podľa ktorej názov strany alebo jej skratka nesmú obsahovať meno alebo priezvisko osoby, ktorá je štatutárnym orgánom, členom štatutárneho orgánu alebo členom prípravného výboru strany.

„Dnes bude na ministerstvo vnútra podaná žiadosť na zmenu názvu na Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko,“ priblížil Beluský. Z parlamentných politických strán sa toto opatrenie týkalo aj hnutia Sme rodina - Boris Kollár. Samotný Kollár však v polovici októbra uviedol, že po novom odstránia jeho meno z názvu strany a budú sa volať iba Sme rodina.

„Chceli sme urobiť obštrukciu, že tam dáme "kollárovci". Mohli sme to tak spraviť a bez problémov by nám to tak museli zapísať, lebo tento zákon to umožňuje, ale nebudem sa hrať na malého chlapca,“ priblížil 12. októbra Kollár.

Viac o téme: ParlamentMartin BeluskýĽudová strana Naše SlovenskoKotleboci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu