Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Arnošt z Kurva, hoši: O dosť mladšia manželka... Starší je aj od svokry!

Arnošt Goldflam Zobraziť galériu (2)
Arnošt Goldflam (Zdroj: ČT)

PRAHA - Herec Arnošt Goldflam je druhý raz ženatý. Jeho manželkou je o 24 rokov mladšia výtvarníčka Petra Goldflamová-Štětinová. Svokor je od neho len o dva roky starší, svokra dokonca mladšia.

Arnošt Goldflam sa narodil 22. septembra 1946 do židovskej rodiny. Jeho rodičia sa spoznali počas vojny, keď sa ukrývali pred nacistami. 

Galéria: Arnošt Goldflam

Po strednej škole začal študovať medicínu, po prvom roku však zo školy odišiel. Vykonával rôzne práce a potom išiel na DAMU. Popritom sa už venoval aj divadlu. 

Pred kamerami sa objavil napríklad v snímkach Tisícročná včela, Tichá radost, Nežný barbar, Dědictví aneb Kurvahošigutntág, Fany, Lotrando a Zubejda, Nuda v Brne, Teorie tygra, Úkryt v zoo. Zahral si v seriáloch ako Uctivá poklona, pane Kohn, Ranč U Zelené sedmy, Četnické humoresky, Kapitán Exner, Ohnivý kuře. 

Goldflam je nielen herec, ale aj dramatik, režisér a autor detskej literatúry.

Arnošt Goldflam
Zobraziť galériu (2)
Arnošt Goldflam  (Zdroj: ČT)

Arnošt Goldflam je druhý raz ženatý. S prvou manželkou mal dcéru a vychovával aj dvoch nevlastných synov. S druhou ženou Petrou majú syna a dcéru. 

Petra Goldflamová-Štětinová je kostýmová výtvarníčka, scénografka a ilustrátorka narodená v júli 1970. „Svokor je o dva roky starší ako ja, svokra je o dva roky mladšia ako ja,” prezradil umelec pre iDnes.cz. 

Viac o téme: Arnošt Goldflam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu