Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Český komik (†57) sa utápal v alkohole: Smrť pod kolesami autobusu!

Jiří Wimmer Zobraziť galériu (2)
Jiří Wimmer (Zdroj: Tv Nova)

PRAHA - Mal pocit, že je nedocenený, podliehal depresiám a siahal po alkohole. Komik Jiří Wimmer tragicky zahynul pod kolesami autobusu, v čase smrti mal v krvi viac ako dve promile alkoholu.

Jiří Wimmer sa narodil 21. septembra 1943. Ako dieťa chodil do divadelného krúžku, neskôr vyštudoval herectvo. Potom pôsobil na divadelných doskách aj ako konferenciér. 

Galéria: Jiří Wimmer

Ako komik bol známy skečmi vo dvojici so spevákom Karlom Černochom. Zahral si aj vo filmoch Jáchyme, hoď ho do stroje, Jen ho nechte, ať se bojí, Jára Cimrman ležící, spící, či Chobotnice z II. patra. Zahral si aj v niekoľkých seriáloch. 

Umelec však podliehal depresiám a alkoholu, stával sa nespoľahlivým a postupom času mal menej práce. To vnímal veľmi nespravodlivo a pil ešte viac. 

25. januára 2001 sa Wimmer rozhodol prejsť cez cestu mimo priechodu pre chodcov. Preliezol zábradlie a rozbehol sa k autobusu, ktorý vchádzal do kruhového objazdu. Šofér sledoval dianie na pravej strane, herca si nevšimol a ten následne skončil pod kolesami vozidla. „Pri nehode sa autobus stretol s chodcom, ten na mieste zomrel,“ uviedla vtedy policajná hovorkyňa. Neskôr boli zverejnené informácie, že mal v čase smrti v krvi 2,44 promile alkoholu. 

Jiří Wimmer
Zobraziť galériu (2)
Jiří Wimmer  (Zdroj: ČT)

Viac o téme: Jiří Wimmer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu