Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nová kariéra slávneho Dominika Hašeka? Mieri do prezidentského paláca!

Dominik Hašek Zobraziť galériu (4)
Dominik Hašek (Zdroj: Facebook D.H.)

PRAHA - Dominik Hašek je mnohým známy aj pod svojou hokejovou prezývkou Dominátor. Po skončení športovej kariéry sa však vyjadruje aj k politike a netají sa tým, že český prezident Miloš Zeman nemá jeho obdiv. Dokonca si vie v jeho funkcii predstaviť aj sám seba!

Dominik Hašek sa narodil 29. januára 1965 ako Dominik Kaštánek, jeho rodičia sa však rozviedli a priezvisko Hašek má po nevlastnom otcovi. 

"Dominátor" odštartoval bohatú kariéru v rodnom meste v klube HC Pardubice, v ktorom pôsobil do sezóny 1988/89. Ďalšiu odohral v Dukle Jihlava a vzápätí zamieril do zámoria, kde si ho vybralo v 10. kole draftu už v roku 1983 z celkového 199. miesta Chicago Blackhawks.

Galéria: Momenty z kariéry Dominika Hašeka

V jeho drese strávil dva ročníky a potom prestúpil do Buffala. Za Sabres odchytal deväť sezón, dvakrát vyhral Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča sezóny (1996-97, 1997-98), šesťkrát získal Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára a v roku 1999 doviedol Buffalo do finále Stanleyho pohára, v ktorom napokon uspel Dallas Stars.

Nová kariéra slávneho Dominika
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)


Slávnu trofej však získal v sezóne 2001/02 už v kádri Detroitu Red Wings a s rovnakým tímom si to zopakoval aj v ročníku 2007/08. V NHL hral ešte aj za Ottawu Senators. Po návrate do Európy si obliekal dresy HC Pardubice a vo svojej poslednej sezóne 2010/11 v Spartaku Moskva v KHL.

Veľké úspechy žal aj v národnom drese. Na konte má striebro a trikrát bronz z MS v drese Československa, s Českom získal v roku 1998 zlatú medailu na zimných olympijských hrách v Nagane. V novembri 2014 ho uviedli do hokejovej Siene slávy.

Nová kariéra slávneho Dominika
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Aktuálne sa Hašek venuje podnikaniu, no nevylučuje ani politickú kariéru. Dokonca by mohol kandidovať rovno na post hlavy štátu. „Prečo nie? Dokážem si to predstaviť,” povedal v júli 2019 na vlnách rádia Impuls a dodal: „Mám s politikou veľmi malé skúsenosti, ale zaujíma ma a študujem ju jednu, dve až tri hodiny denne, podľa možností. Rád robím veci, ktoré sú zodpovedné. Nepochybujem o tom, že funkcia prezidenta je veľmi zodpovedná, takže pokiaľ by som to mal brať z tejto strany, tak by som bol výborný.”

Nová kariéra slávneho Dominika
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tv Prima)

Viac o téme: Dominik Hašek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu