Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Richard Müller osobne. Texty piesní, ktoré milujeme

PR článok Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: René Miko)

„Borisovi Filanovi, ktorý sa ma raz spýtal, prečo si tie texty nenapíšem sám...?! Jarovi Filipovi, ktorý z mojich slov spravil krásne piesne. A všetkým a všetkému.“ – Richard Müller v knihe TEXTY.

Richard Müller je nielen vďaka svojej postave velikánom česko-slovenskej populárnej hudby. Jeho autorská tvorba je do značnej miery a v rôznych podobách spojená so slovom a práve jednu z týchto podôb má predstaviť kniha Müllerových piesňových textov, ktoré do nemalej miery reflektujú aj autorov osobný život – či už ich písal pre skupinu Banket, na svoje sólové albumy, alebo pre iných interpretov.

Richard Müller osobne. Texty
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: René Miko)

Kniha TEXTY s osobnými odkazmi a spomienkami na tvorbu legendárnych piesní vyšla vo Vydavateľstve SLOVART. Richard Müller ju predstaví verejnosti v stredu 27.11.2019 v kníhkupectve Martinus na Obchodnej ulici. Začiatok podujatia je o 18.00.

Richard Müller osobne. Texty
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: René Miko)

Richard Müller patrí medzi najväčšie osobnosti českej a slovenskej hudobnej scény. Začínal ako novinár a publicista. Popri štúdiu scenáristiky na VŠMU v Bratislave písal pre  hudobné časopisy Populár a neskôr pre Gramorevue. Prvá nahrávka Rádio so skupinou Pavla Daněka zaznamenala veľký úspech, čo Richarda povzbudilo natoľko, že s Martinom Karvašom založil vlastnú skupinu Banket, s ktorou nahral štyri albumy.

Debutom Banketu bola v roku 1986 Bioelektrovízia. Album bol plný hitov, vrátane nesmrteľnej piesne skladateľa Vaša Patejdla Po schodoch. Od roku 1992 presedlal na sólovú kariéru a nahral dokopy 20 albumov, na ktorých spolupracoval s menami ako Jaro Filip, Peter Hapka, Michal Horáček, Milan Lasica, Ivan Tásler, Michal Pavlíček, Peter Uličný či Ondřej Gregor Brzobohatý. 

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu