Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kozmonaut spravil z vesmíru jedinečnú FOTO: Ktorú svetovú pamiatku na nej zachytil?

Pyramídy vidno až z vesmíru
Pyramídy vidno až z vesmíru (Zdroj: Twitter/NOGUCHI, Soichi 野口 聡一(のぐち そういち))

ISS - Astronauti na palube Medzinárodnej vesmírnej stanice často potešia obyvateľov Zeme zdieľaním neuveriteľných záberov z ich perspektívy. Najnovšie na Twitteri zverejnili ohromujúci pohľad na jedno z miest svetového dedičstva UNESCO. Fotografia sa teší veľkej popularite.

Soichi Noguchi je jedným zo štyroch astronautov, ktorí sa uplynulú nedeľu vrátili späť na Zem v kapsule SpaceX Crew Dragon. Ďalšími tromi sú Michael Hopkins z NASA, Victor Glover a Shannon Walkerová. Pred opustením Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) sa Noguchiovi podarilo odfotiť jednu z najstarších a najväčších pamiatok našej planéty. Snímku neskôr publikoval na Twitteri. Sú na nej zachytené pyramídy v Gíze, komplex starodávnych egyptských pamiatok, ktorý sa nachádza na zozname svetového dedičstva UNESCO. "Posledný deň na ISS - spravil som najlepší záber Gízy," napísal Soichi vo svojom príspevku.

Fotografia zožala obrovskú popularitu, získala viac ako 20-tisíc pozitívnych reakcií. "Ďakujem veľmi pekne! Milujem všetky zverejnené fotky. Každý deň som sa tešila, že uvidím našu krásnu Zem z vesmíru! Modlím sa, aby ste mali všetci bezpečný výlet," okomentovala zábery istá žena. "Taký nádherný výhľad z vesmíru. Ďakujem Noguchi," pridal sa užívateľ menom John.

V nedeľu skoro ráno pristála kapsula SpaceX Crew Dragon spolu so spomínanými astronautmi na Floride. Štvorica odletela do vesmíru vlani v novembri ako posádka na prvej plne operačnej misii na ISS na palube vozidla vyrobeného spoločnosťou SpaceX od Elona Muska.

Viac o téme: KozmonautISSCrew Dragon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu