Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Parlamentní Kuffovci majú poriadny problém: Obvinila ich polícia, všetko spustil konflikt s miestnym farmárom

Štefan Kuffa a Filip Kuffa sú podľa všetkého obvinení v kurióznom prípade. Zobraziť galériu (2)
Štefan Kuffa a Filip Kuffa sú podľa všetkého obvinení v kurióznom prípade. (Zdroj: TASR - Martin Baumann. Michal Svítok)

BRATISLAVA - Za posledných pár mesiacov sme si už hádam aj zvykli na to, že niektorí poslanci v parlamente majú problémy so zákonom a dokonca majú na krku aj obvinenia. Najnovším prírastkom do tejto skupiny zákonodarcov sú nezaradení Filip a Štefan Kuffovci zo strany Život-NS, ktorú vedie poslanec Tomáš Taraba. Obaja sa do parlamentu dostali na kandidátke ĽSNS. Teraz majú opletačky s políciou!

archívne video

MIMORIADNE Parlament prelomil veto, schválil protiinflačnú pomoc v pôvodnom znení (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

O obvinení dvojice poslancov informoval portál Akutality.sk. Poslanci majú korene na východe Slovenska v Kežmarku, kde sa aj daný prípad odohráva. Miestny farmár mal s nimi totiž mať vážnu potýčku, pri ktorej malo dokonca dôjsť aj na tvrdšie slová. Stret s farmárom sa mal odohrať pred rokom blízko smetiska pri spomínanom meste.

Obvinenie už má pár mesiacov

Prípad pritom podľa portálu vôbec nie je nový, pretože obvinenie vraj majú na krku už od konca decembra 2021. Vtedy boli totiž obvinení z prečinu nebezpečného vyhrážania. Policajný vyšetrovateľ z Kežmarku jediným uznesením tak obvinil hneď dvoch poslancov parlamentu naraz. Nie sú v tom však sami a spoločne s nimi čelí obvineniu aj ďalší syn Kuffovcov - Gregor.

"Vzhľadom na stále prebiehajúce vyšetrovanie v predmetnej veci informácie zverejňovať nie je možné," povedala o prípade prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Všetko sa to malo udiať minulý rok v lete, 6. júla asi o 17.40 h, keď sa počas jazdy autom náhodne stretli s istým farmárom z Kežmarku. Táto trojica ľudí ho vraj mala slovne aj fyzicky napadnúť. Najskôr sa ho snažili násilne vytiahnuť z auta, no to sa im nepodarilo. S farmárom majú pritom konflikt už dlhodobo. Na opačných stranách proti sebe stoja Kuffovci a farmár, ktorý je zastúpený istou popradskou spoločnosťou. Spotia sa vraj o vlastníctvo pozemkov a ich hospodárení.

Kuffovci majú totiž okrem politiky záujmy aj v poľnohospodárskom biznise. Venujú sa živočíšnej aj rastlinnej výrobe. Ich rodina pritom vlastní v okolí Kežmarku viaceré veľké pozemky.

Je to umelo vykonštruované, reaguje Štefan Kuffa

Na výsluchu Gregor Kuffa priznal stretnutie s farmárom, no akékoľvek fyzické násilie odmieta a podobne aj Štefan a Filip Kuffovci celý skutok popierajú. "Uvedené obvinenie je vykonštruované, politicky motivované, zakladá sa na vymyslenej udalosti, ktorá sa nestala a kde traja svedkovia vystupujú proti jednému. Skutočnosť, že danú informáciu prinášate práve v týchto dňoch, dotvára politickú objednávku," povedal redakcii Štefan Kuffa.

Parlamentní Kuffovci majú poriadny
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Filip Kuffa chce kandidovať, vidia za tým politickú objednávku

"Takto primitívne funguje Mikulcova polícia. Obvinili ma s otcom, že sme išli aj s bratom po ceste a jednému človeku sme povedali, že ho zbijeme/zabijeme? Jedna výpoveď, jeden človek. Problém je, že v ten deň ja som bol na rybačke na Dunaji pri Bratislave, na čo mám dôkazy, a otec bol celý týždeň v Nemecku na krstinách. Trápna snaha očierniť ma pred ohlásením mojej kandidatúry na predsedu prešovskej VÚC," povedal v statuse Filip Kuffa, ktorý evidentne má kandidátne záujmy v nadchádzajúcich voľbách.

Obrátili sa aj na Žilinku s paragrafom 363, neuspeli

Trojica dokonca celý prípad riešila až tak, že ho dotiahla na generálnu prokuratúru pred Maroša Žilinku, no ten nerozhodol práve v ich prospech. "Návrhu na zrušenie právoplatného uznesenia o vznesení obvinenia v spojení s uznesením dozorujúceho prokurátora generálny prokurátor nevyhovel svojím rozhodnutím zo dňa 4. júla 2022, o čom boli podávatelia upovedomení," povedala hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Viac o téme: FarmárObvinenie Štefan KuffaFilip KuffaŽivot-NS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu