Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Matematik Kollár stretol na letisku Danka: Nebol sám, bizarná príhoda s kuframi, na ktorú vraj nezabudne!

Matematik Kollár vraj stretol na letisku Danka. Zobraziť galériu (2)
Matematik Kollár vraj stretol na letisku Danka. (Zdroj: Facebook/Andrej Danko - predseda SNS, youtube.com / FMFI UK, Gettyimages.com)

VIEDEŇ/BRATISLAVA - Bežne sa ako matematik venuje prevažne číslam a na nejaké rekreovanie nebol čas, no keďže prišlo leto, rozhodol sa aj Richard Kollár, že si zájde do zahraničia na vytúženú dovolenku. Pri ceste späť na Slovensko ho však na letisku čakalo prekvapenie v podobe blízko stojaceho Andreja Danka z SNS, ktorý sa, rovnako ako on, vracal z tej iste destinácie. Čo sa stalo ďalej?

archívne video

ROZHOVOR S DANKOM: Nešťastím Slovenska nie je len pandémia! Sulík, Matovič a Kollár sú nepripravení (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

Matematik Kollár začal svoje huževnaté rozprávanie v statuse, kde povedal, že má za sebou veľa bizaných zážitkov a tento sa zrejme zaradí medzi jeden z nich. "Myslel som si, že stretnutie s vtedajším prezidentom Kováčom v podchode na Mierku s igelitkou v ruke už nič neprekoná. A ľaľa, toto má šancu," začína Kollár.

Návrat z Fínska a prekvapenie pri výdajni kufrov

Kollár sa vracal zo severskej krajiny - z Fínska a pri návrate na Slovensko prešiel viedenským letiskom. "Čakajúc na batožinu z letu z Helsínk hneď pri mojom pleci postávala známa osoba, bývalý kapitán a preceda aj so svojou partnerkou," popisuje dianie na letisku Kollár, keď natrafil na predsedu SNS Andreja Danka.

Kollárova batožina dlho nechodila, a ten počas čakania na ňu uvažoval o tom, prečo Danko vlastne vo Fínsku bol. "Bol tiež pozrieť discgolfové ihriská? Bol na návšteve Laponska? Alebo sa stretol s fínskymi národovcami?" potichu uvažoval Kollár.

Matematik Kollár stretol na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

 

Môj život je plný bizarných príhod. Myslel som však, že stretnutie s vtedajším prezidentom Kováčom v podchode na Mierku...

Posted by Richard Kollar on Thursday, July 28, 2022

Kollárovi sa kufre vrátili, Dankovi nie 

Zatiaľ, čo Kollár uvažoval o možnom dôvode Dankovej návštevy Fínska, toto jeho uvažovanie prerušil príchod kufrov známeho matematika, avšak tie Dankove akosi nechodili. "Vtedy sa to ale stalo. Pás náhle zastal, ďalšie kufre už nebudú. Kapitánova batožina stále nikde," popisuje chvíle napätia Kollár. "Poznám to sám, je to nepríjemná vec, a navyše s personálom na oddelení batožiny je potrebné komunikovať v cudzom jazku," poznamenal Kollár.

"A vtedy prišiel ten moment. Pohľad na tabuľu s nápisom Helsinki a vzápätí na susedný opustený pás s batožinou s nápisom Zahreb, na ktorom ešte kolovalo viacero kufrov pre zábudlivcov, či tých, ktorí sa jej nedočkali minule. A tak som sa utvrdil, že svet stále dáva zmysel a nedejú sa veci nečakané, ale naopak úplne očakávané. A že doma je doma," uzavrel rozprávanie príhody Kollár.

Viac o téme: LetiskoMatematikViedeňAndrej DankoFínskoHelsinkiRichard Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu