Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prvá bizarná postavička v komunálnych voľbách: Kandiduje aj tvrďas z reality šou, fyzický útok pred kamerami

Jindřich Sosna bude Hlasom-SD podporovaný v komunálnych voľbách. Zobraziť galériu (3)
Jindřich Sosna bude Hlasom-SD podporovaný v komunálnych voľbách. (Zdroj: Reprofoto TV Markíza, Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Verejnosť ho najskôr poznala z populárnej televíznej súťaže, kde sa neukázal práve v pozitívnom svetle, a teraz sa uchádza o priazeň voličov v rámci komunálnej politiky po boku veľkého hráča. Reč je o Jindřichovi Sosnovi, ktorý svojho času účinkoval pred kamerami v známej televíznej Farme, kde však došlo k agresivite, pre ktorú bol aj zo súťaže neskôr vylúčený. Dokonca sa musel dostaviť na súd! Teraz ho strana Petra Pellegriniho Hlas-SD chce podporiť v rámci blížiacich sa jesenných volieb.

archívne video

Bývalý vojak Sosna sa objavuje ako kandidát na poslanca v komunálnych voľbách s podtitulom Spolu pre mesto - Nezávislí poslanci. Sosna však tvrdí, že jeho hodnoty sú už na iných pozíciách, než ako tomu bolo pred pár rokmi. "Počas môjho života som pôsobil hlavne v ozbrojených zboroch na rôznych pracovných pozíciách a v rôznych častiach sveta. Z predchádzajúceho pracovného života som si odniesol množstvo získaných schopností a po návrate do reálneho života som radikálne prehodnotil rebríček hodnôt. Všetky skúsenosti, ktoré som doteraz získal, chcem využiť na rozvoj a budovanie nášho mesta," popisuje sa na propagačnej kandidátnej stránke Sosna.

Prvá bizarná postavička v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: reprofoto spolu-pre-mesto.sk)

Vážny incident na Farme

Sosna sa v známej reality show Farma na TV Markíza však neukázal práve v pozitívnom a lichotivom svetle. Dvaja zo súťažiacich (jeden z nich bol Sosna, pozn. red.) sa vtedy fyzicky pustili do mladej súťažiacej Jany Hrmovej z Bratislavy. Sosna už vtedy pôsobil ako trebišovský policajt. 

Okrem vyhrážok, ktoré jej dvojica súťažiacich adresovala, prišlo aj na surové strkanie. Akékoľvek fyzické násilie sa v tejto show však trestalo tak, že obaja súťažiaci skončili v dueli. Ten napokon Sosna prehral a musel sa zo show poberať. "Ja som v dueli chcel byť, to bol môj plán. No nebolo v ňom to, že sa v súboji stretnem s Janom. Mal tam byť niekto iný, no ale bohužiaľ, človek mieni, Pán Boh mení,"  povedal tesne po vyhadzove Sosna.

Ďalšie problémy aj po odchode z Farmy a činnosť v Hlase

Sosna však mal na podobný problém naraziť aj po tejto súťaži, kedy počas roztžky malo dôjsť k jeho obvineniu z toho, že údajne zbil istého človeka v Trebišove. Krajský súd v Košiciach však tento incident zmietol zo stola a Sosna bol oslobodený.

To, či Hlasu neprekáža táto búrlivá minulosť Sosnu a teraz ho podporujú v komunálnych voľbách, sme sa pýtali aj samotnej strany. Už je dokonca aj jej členom. "V strane Hlas - Sociálna demokracia sa samozrejme zaujímame o to, kto vstupuje do strany, s členmi, ktorí žiadajú o prijatie, vo väčšine prípadov robíme osobné pohovory, a rovnako to bolo aj v prípade pána Sosnu. Pán Sosna je aktívny člen, zapája sa do straníckych aj dobrovoľníckych aktivít v Trebišove a aj v Košickom kraji," povedala pre Topky hovorkyňa Hlas-SD Patrícia Medveď Macíková.

Prvá bizarná postavička v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Čo sa týka trestného stíhania z minulosti, Hlas pripomína, že súdy ho právoplatne oslobodili. "Stále je tiež zamestnancom MsP s pozastaveným výkonom činnosti, keďže vykonáva mandát poslanca. V strane Hlas-SD rozhodnutia súdov akceptujeme, nekomentujeme a ctíme si ich. Preto v súčasnosti nevidíme prekážku, aby pán Sosna kandidoval v komunálnych voľbách a vďaka svojim skúsenostiam bol prínosom pre mesto Trebišov," uzavreli.

Viac o téme: Komunálne voľbyKandidát TrebišovPeter PellegriniHlas-SDJindřich Sosna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu