Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Otrasný čin detí: Za bieleho dňa okradli seniorku, odniesli si šperky za viac ako tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

VRANOV NAD TOPĽOV – Zločinu porušovania domovej slobody spáchaného v súbehu s trestným činom krádeže formou spolupáchateľstva, pri ktorých bola poškodenou 82-ročná seniorka z Vranova nad Topľou, sa v pondelok (23. 5.) dopustili dve miestne maloleté. Na mieste zločinov mal byť prítomný ešte jeden chlapec. Vyplýva to z vyšetrovania vranovských policajtov.

"Získanou dôkaznou situáciou bolo preukázané, že skutku sa dopustili dve slečny vo veku 15 a 13 rokov a prítomný bol aj deväťročný chlapec. Všetci pochádzajú z Vranova," priblížila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Maloleté v pondelok po vzájomnej dohode neoprávnene vošli na oplotený dvor jedného z miestnych rodinných domov. Jedna z nich vylákala majiteľku z domu, sotila ju na zem a následne utiekla.

 

VOPRED SA DOHODLI A OKRADLI 82 ROČNÚ BABKU Dve ženy po tom, ako si dohodli spoločnú „akciu“, vošli v pondelok podvečer...

Posted by Polícia SR - Prešovský kraj on Wednesday, May 25, 2022

Druhá pod zámienkou pomoci vošla s poškodenou do domu, odkiaľ ukradla zlaté šperky a z peňaženky peniaze. Spôsobenú škodu vyčíslila seniorka na viac ako 1000 eur. Vzhľadom na vek páchateľov polícia vzniesla obvinenie len voči 15-ročnej páchateľke, po zadržaní ju umiestnila do cely policajného zaistenia. Policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na jej vzatie do väzby. "Ďalší dvaja nie sú trestnoprávne zodpovední," uzavrela hovorkyňa.

Viac o téme: KrádežPolícia Seniorka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu