Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ministerstvo spravodlivosti podľa Kolíkovej spravilo maximum, aby pomohlo Okresnému súdu Bratislava I

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR spravilo maximum pre to, aby pomohlo najzaťaženejšiemu súdu - Okresnému súdu (OS) Bratislava I. Riešením by bolo zavedenie Mestského súdu Bratislava, ako s tým ráta súdna mapa. Pre TASR to uviedla ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

"Jednoznačne, vytvorenie mestského súdu by znamenalo priestor na rovnomerné zaťaženie všetkých sudcov v rámci Bratislavy. Určite osobitne na Okresnom súde Bratislava I by to pomohlo," skonštatovala Kolíková.

Súdna rada SR na konci októbra odporučila Ministerstvu spravodlivosti SR personálne posilniť OS Bratislava I, zabezpečiť sudcom OS vyššie finančné ohodnotenie a zlepšiť materiálno-technické vybavenie súdu. Podľa Súdnej rady je tiež potrebné vytvoriť motivačné finančné prostredie pre nových záujemcov o sudcovské miesta na OS Bratislava I. Súdna rada sa tiež zaviazala, že situáciu na súde bude naďalej sledovať.

Ministerstvo spravodlivosti podľa Kolíkovej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Tretia verzia súdnej mapy zatiaľ počíta so zrušením štyroch okresných súdov. Pôvodne sa ich počet mal znížiť z 54 na 30. Naďalej sa počíta so vznikom mestských súdov v Košiciach a Bratislave. Zmena by mala nastať k 1. januáru 2023.

Viac o téme: Okresný súdBratislavaMária Kolíková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu