Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rostas chcel byť politickým väzňom: Náhla zmena! Aby sa vyhol pobytu za mrežami, radšej zaplatil pokutu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Šéfredaktor konšpiračného časopisu Zem a Vek TIbor Eliot Rostas je obžalovaný z prečinu hanobenia národa, rasy a presvedčenia. Najvyšší súd prejednával odvolanie voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu. Rostasa odsúdil na peňažný trest 4000 eur alebo tri mesiace za mrežami.

Tibor eliot Rostas a Štefan Harabin na Najvyššom súde

archívne video

Tibor Eliot Rostas a Štefan Harabin neboli vpustený na pojednávanie Najvyššieho súdu (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Najvyšší súd koncom októbra prejednával odvolanie voči Špecializovanému trestnému súdu, ktorý odsúdil šéfredaktora konšpiračného magazínu Zem a Vek Tibora Eliota Rostasa. Súd zamietol odvolania prokurátora aj obhajoby a uznal Rostasa vinným. 

Súd rozhodol o Rostasovi: VIDEO Prišiel aj Harabin a... Takmer sa strhla bitka!

Rozhodovalo sa bez jeho prítomnosti, pretože Rostas si odmietol prekryť horné dýchacie cesty, tak nebol vpustený do pojednávacej miestnosti. Po rozhodnutí jeho obhajca médiám povedal, že Rostas peňažný trest nezaplatí a pôjde teda na tri mesiace do väzenia. "Cíti sa ako politický väzeň," povedal médiám.

Rostas chcel byť politickým
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"V tomto, tak ako aj vo všetkých iných prípadoch nespravodlivosti, nikdy neustúpim. Zaplatením, čo i len jedného eura, by som priznal vinu, ktorá mi je kladená za to, že som citoval hrdinov národa a nedištancoval sa od nich," nechal sa počuť Rostas. Zdá sa však, že všetko je inak. Hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Katarína Kudjáková pre Aktuality.sk potvrdila, že Rostas trest 23. decembra zaplatil. Do väzenia tak ísť nemusí. 

Viac o téme: VäzeniePojednávaniePokuta Súd Tibor Eliot Rostas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu