Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE Kauza motákov Mariana Kočnera: Obžalovaný si vypočul ďalší rozsudok!

Marian Kočner na súdnom pojednávaní Zobraziť galériu (15)
Marian Kočner na súdnom pojednávaní (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Pred Okresným súdom Bratislava I pokračuje hlavné pojednávanie v kauze motákov, kde figuruje ako obžalovaný Marian Kočner, ktorý je už odsúdený v inej kauze. Súd k záveru tohto týždňa neevidoval žiadnu procesnú prekážku, aby vykonal pojednávanie.

Obžalovaný Marian Kočner prichádza na pojednávanie

Marian Kočner prichádza na súdne pojednávanie v kauze motákov (Zdroj: Topky/Maarty)

Aktualizované o 10:40

Senát Okresného súdu Bratislava I obžalovaného Kočnera oslobodil. Podľa neho nie je skutok trestným činom. Proti rozsudku je možné podať odvolanie.

Aktualizované o 10:39

Hlavné pojednávanie pokračuje vyhlásením rozsudku. 

Aktualizované o 09:57 

Hlavné pojednávanie je prerušené. Senát sa poradí o rozsudku. 

Aktualizované o 09:55

Kočner ďalje vo svojej záverečnej reči hovorí, že mu vyšetrovateľ povedal, že ak by to bolo na ňom, tak žiadnu kauzu motákov by neriešil. "Chcem veriť, že na Slovensku súdy rozhodujú nie na základe mediálneho nátlaku a spoločenskej objednávky, ale na základe relevantných informácií," dodal Kočner. 

Aktualizované o 09:52

Nasleduje záverečná reč Mariana Kočnera. "Neviem o tom, že by pán Osuský mal niekde svedčiť. Neviem o tom, že by ho niekto navrhoval ako svedka. Nikdy som nikoho nenahováral na krivú výpoveď, ako tvrdí Tóth a nikdy by som nič také od nikoho nechcel," začal Kočner. 

Marian Kočner na súdnom
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Ak by bola pravda to, čo tvrdí pán prokurátor, ja si neviem predstaviť, že by pán Osuský ako pracovník Slovenskej informačnej služby pracoval na kauze Markíza a z toho existujú nejaké relevantné informácie, tak by pán Osuský nikdy nemohol, ak by bol niekde svedkom, tvrdiť niečo iné, ako by zistil. To samo o sebe vylučuje možnosť akéhokoľvek krivé svedectva," hovorí obžalovaný. 

Aktualizované o 09:30

Po prokurátorovi prednáša záverečnú reč ďalší z obhajcov Mariana Kočnera Martin Pohovej. 

Aktualizované o 09:21

Súd obidva návrhy odmietol a vyhlásil dokazovanie za skončené. Nasledujú záverečné reči. Ako prvý svoju záverečnú reč prednáša prokurátor okresnej prokuratúry Trenčín. 

Aktualizované o 09:18

Obhajca Mariana Kočnera Michal Mandzák žiada prečítanie zápisnice z výpovede svedka Ľudovíta Makóa. V prípade, ak by súd návrh odmietol, Mandzák navrhuje predvolanie Makóa. 

Marian Kočner na súdnom
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Marian Kočner na súdnom
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Aktualizované o 09:12

Hlavné pojednávanie s Marianom Kočnerom v kauze tzv. motákov sa začalo. Predseda senátu prítomných oboznamuje s doterajším priebehom konania. Dnes sa očakávajú záverečné reči, aj rozsudok. 

Marian Kočner na súdnom
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Marian Kočner na súdnom
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Na odročený decembrový proces si mali procesné strany pripraviť záverečné reči. Súd by mal na pojednávaní ukončiť oboznamovanie sa s listinnými dôkazmi a očakáva sa aj verdikt. Naposledy koncom októbra pred súdom vypovedal advokát Andrej Šabík, ktorý v minulosti zastupoval podnikateľa Mariana Kočnera.

Hustá atmosféra na súde! VIDEO Kočner tvrdí, že Tóth klame: Exsiskár ho nazval kriminálnikom

Šabík odmietol, že by mal prebrať motáky od Kočnera, keď ho navštevoval vo väzbe. Vypovedal aj samotný obžalovaný Marian Kočner. OS Bratislava I v júni rozhodol, že sa bude obžaloba voči Kočnerovi  v tejto kauze posudzovať ako zločin krivej výpovede a krivej prísahy v štádiu prípravy.

Marian Kočner na súde
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: TASR)

Pôvodne prokuratúra navrhovala prijať obžalobu zo zločinu marenia spravodlivosti v štádiu pokusu. Marian Kočner mal motáky posielať prostredníctvom svojich advokátov, keď bol vo väzbe pre kauzu zmeniek TV Markíza.

Viac o téme: PojednávanieSúd Okresný súdMotákyMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu