Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

NOČNÝ ŽÚR Šeligu a Žitňanskej: Čo bude s podnikom, ktorý porušil pravidlá? Hygienici konajú pomaly

(Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Začiatkom mája, keď na Slovensku platil prísny lockdown, sa Juraj Šeliga, Jana Žitňaská a Juraj Droba vybrali do bratislavského klubu Pod lampou, ktorý patrí šéfredaktorovi časopisu .týždeň. Na tom by nebolo nič zvláštne, ak by pri tom neporušili hneď niekoľko vlastných nariadení.

archívne video

Žitňanská a Šeliga pre škandál nočného popíjania končia vo svojich pozíciách v parlamente (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Šéfredaktor časopisu týždeň a zároveň majiteľ podniku vtedy porušil opatrenia tým, že v jeho klube do neskorej noci sedeli teraz už bývalý podpredseda parlamentu Juraj Šeliga a jeho stranícka kolegyňa Jana Žitňanská. Navyše, boli vo vnútorných priestoroch podniku, ktoré mali byť zatvorené.

NOČNÝ ŽÚR Šeligu a Žitňanskej: Dostane podnik pokutu? Majiteľ problém nevidí, obhajoba Kordu

"Vo veci začne správne konanie voči prevádzkovateľovi, ktorého predmetom bude zisťovanie, či bol skutočne naplnený skutkový stav deliktu, a v prípade, že sa tak stalo, bude následne uložená príslušná sankcia," informoval vtedy regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave. Medzitým sa Juraj Šeliga vzdal svojho postu podpredsedu parlamentu.

Pýtali sme sa preto, v akom štádiu je správne konanie voči prevádzkovateľovi. "V uvedenej veci bude začaté správne konanie vo veci uloženia pokuty za správny delikt," odpovedala nám Katarína Nosálová, hovorkyňa regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave. 

Nočný žúr alebo pracovné stretnutie?

Politici svoje stretnutie obhajovali tým, že išlo o pracovné stretnutie, nie o párty. To však nič nemení na tom, že okrem toho, že sami porušili zákaz vychádzania, pravidlá porušil aj podnik, ktorý mal mať.v tom čase zatvorené a už vôbec nemal mať otvorené vnútorné priestory. 

"Ospravedlňujem sa občanom Slovenskej republiky za zlý príklad, ktorý som občanom dal. Mohol som hovoriť o tom, že to bolo pracovné stretnutie, že sme tam riešili očkovanie, komunálnu spoluprácu a podobne. Nebola to žiadna žúrka. Ale faktom je, že takéto pracovné stretnutie malo byť v oficiálnych priestoroch, ale nie v uzavretej časti kaviarne. Je to veľmi zlý príklad a ospravedlňujem sa zaň," povedal Šeliga na tlačovej konferencii, ktorú zvolal po prevalení nočnej žúrky. 

Viac o téme: PorušenieJana ŽitňanskáJuraj DrobaKoronavírusJuraj ŠeligaLockdownPod lampou
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu