Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Totálny VÝSMECH! To, čo vláda nedokázala mesiace, Miro spravil vo voľnom čase: Vitajte v 21. storočí

Digitálna karta
Digitálna karta (Zdroj: FB/Miroslav Plocháň)

BRATISLAVA - Zdá sa, že chaos v protipandemických opatreniach a zjednodušených pravidiel pre ľudí, pokračuje. Vláda ani po dlhých mesiacoch nedokončila aplikáciu E-karanténa a namiesto digitálnych certifikátov o očkovaní či testovaní, dostávame papiere.

archívne video

AKTUÁLNE Na Slovensku potvrdili ďalšie prípady delta mutácie, osoby prišli z krajín mimo EÚ a neboli zaočkované (Zdroj: Topky, ÚVZ SR)

Slovensko sa podľa epidemiologického tímu pripravuje na tretiu vlnu koronavírusu, ktorú očakávajú v súvislosti s delta variantom. Ten je omnoho infekčnejší. Dôležité je preto, aby bola zaočkovaná dostatočná časť populácie na Slovensku pre dosiahnutie kolektívnej imunity. Vláda sa pripravuje na prísnejšie kontroly na hraniciach. Práve pri ich prejazde by vám cestu na Slovensko mal uľahčiť očkovací certifikát. Ten je však v tlačenej forme, aj keď niektoré poisťovne ho už pridávajú do mobilných aplikácií. Už dávno sme však mohli mať kartu, ktorá by certifikáty v papierovej forme nahradila dostatočne. 

Analytici z Dát bez pátosu sa opäť opreli do vlády: Nesúhlas o farbe covid automatu a prirovnanie k Indii!

"V tíme Dáta bez pátosu je aj Miroslav Plocháň. Hlásil sa aj do služieb štátu, poslal/i sme životopis, ale Mirko nie je v Bratislave a práca na diaľku? V 21. storočí? A dochádzku budeme ako kontrolovať, že, či? Nuž Miro sa doma nehrá, nespí, ale dumá a vymýšľa. Napríklad tie papierové certifikáty hodil na kartu, na mobil. Je to DIGITÁLNE. Je to ELEKTRONIZÁCIA reálne v bežnom živote. Je to aplikácia užitočná už dnes pre asi 2 milióny ľudí. Je to cool," informovali na sociálnej sieti analytici z platformy Dáta bez pátosu. 

Karta má veľkosť ako bankomatová a funguje po priložení k akémukoľvek smartfónu alebo k čítačke QR kódov. Má ochranu proti kopírovaniu a každý exemplár je unikátny a neexistujú dva rovnaké. 

"Náš Miro vie digitalizovať Očkovací certifikát vo voľnom čase a Epiteam nevie po desiatkách hodín zmeniť COVID Automat, ktorý je vymyslený na Mikuláša. Je to symptomatické. Odvtedy vedci vymysleli vakcíny a svet sa pohol v gréckej abecede od alfy k delte. My prešľapujeme a náš vedúci v EPITEAMe (pán Martin Pavelka) straší o veterných smrštiach, ktoré sa preženú regiónmi Slovenska a rozmetajú ich. Užite si leto a začnite dnes, lebo ak sa COVID Automat nezmení, tak bude krátke," dodali analytici. 

Viac o téme: CertifikátOčkovanieKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu