Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KORONAVÍRUS Ľudia v čakárni po jednotlivých krajoch: Neuveríte, aká je priepasť medzi východom a západom!

Medzi krajmi sú značné rozdiely v prípade čakajúcich ľudí. Zobraziť galériu (4)
Medzi krajmi sú značné rozdiely v prípade čakajúcich ľudí. (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, bi.ekosystem.slovensko.digital)

BRATISLAVA - Pandémia koronavírusu sa aj so zlepšujúcou sa situáciou stále nekončí a je potrebné, aby sme boli ostražití. Jedným z kľúčov je aj očkovanie a celková prevencia voči vírusu pomocou rúšok a iných ochranných prostriedkov. V prípade vakcín to ale nie je až také jednoduché, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Kým v takých Košiciach je vakcína doslova na požiadanie, v Bratislave systém praská vo švíkoch!

Droba oznámil, že v domovoch sociálnych služieb v Bratislavskom kraji sa rozbieha výjazdové mobilné očkovanie (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

Východ a západ je poriadny rozdiel, aspoň v prípade čakárne

Na vychýlenia v krivkách po jednotlivých krajoch upozornili dátoví experti z Dát nez pátosu na sociálnej sieti. Už pri prvom pohľade na krivky je jasné, že názor na očkovanie sa z kraja na kraj podstatne mení. Najpodobnejšie sú na tom hádam len Nitriansky a Trenčiansky kraj, ktoré dosahujú asi 26-tisíc čakajúcich ľudí.

KORONAVÍRUS Ľudia v čakárni
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

To, čo však mimoriadne púta pozornosť je takmer 50-tisíc čakajúcich v Bratislavskom kraji k 24. máju 2021. Keď sa pozrieme na Košický kraj, ktorý je na samom dne, ide o takmer 40-tisícový rozdiel v prípade čakajúcich ľudí na vakcínu. Podľa tohto je teda možné predpokladať aj to, že ľudia na východe sa k vakcíne dostanú podstatne rýchlejšie, ako čakatelia v hlavnom meste. Grafy dali dokopy Ján Suchal a organizácia Slovensko.Digital.

KORONAVÍRUS Ľudia v čakárni
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: bi.ekosystem.slovensko.digital)

V prípade prvej dávky je možné pozorovať, že počet čakajúcich od 22. mája opäť rastie. V súčasnosti dosahuje takmer 160-tisíc čakajúcich ľudí na prvú dávku. "Chystajte si kalendáre. Viac ako 50-tisíc ľudí dostane termín. A takto ešte 5-krát do konca júna," upozorňujú Dáta bez pátosu.

KORONAVÍRUS Ľudia v čakárni
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: bi.ekosystem.slovensko.digital)

Zvyšok si môžete pozrieť na tomto linku.

Viac o téme: OčkovanieČakáreňKrajeKoronavírusPočet ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu