Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Menia strany ako ponožky? Do Progresívneho Slovenska vstupuje ďalšia známa tvár!

Progresívci privítajú novú členku Zobraziť galériu (3)
Progresívci privítajú novú členku (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Po poslancovi a expertovi na zahraničie Tomášovi Valáškovi, ktorý opustil stranu Za ľudí, mieri do Progresívneho Slovenska ďalšia známa tvár! Budú si opozičné mimoparlamentné strany kradnúť členov?

Po dlhoročnom kariérnom diplomatovi Tomášovi Valáškovi vstupuje k Irene Bihariovej aj ďalšia známe tvár a bojovníčka za ženské práva.

Progresívne Slovensko predstavilo dvoch nových členov Zuzanu Števulovú a Branislava Vanča

"S veľkým potešením oznamujeme, že do Progresívneho Slovenska vstupuje Simona Petrík. So Simonou zdieľame spoločné liberálne hodnoty a rovnako aj témy, ktorým sa venuje, sú Progresívnemu Slovensku blízke. Rodová rovnosť a rodinná politika sú témy dnes ešte aktuálnejšie, ako kedykoľvek predtým," napísala líderka Progresívneho Slovenska na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti. 

Menia strany ako ponožky?
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

 

Samá chvála novej členky a nádej do budúcnosti

Uviedla, že Petrík je strane blízka nielen hodnotovo a svojimi témami, ale aj svojou osobnosťou. "Je to mimoriadne aktívna a kreatívna žena, ktorá nemá problém jasne a bez servítky artikulovať svoje myšlienky. Ako poslankyňa NR SR stála za iniciatívou “Vezmite svoje dieťa do práce” potom, čo ju odmietli pustiť do pléna Národnej rady s polročnou dcérou. Ako opozičnej poslankyni sa jej podarilo presadiť zrušenie poplatku za sprevádzajúcu osobu pri pôrode a poplatku za epidurál v štátnych nemocniciach," vychválila novú členku Bihariová s tým, že Petrík sa aktívne zasadzuje za zrovnoprávnenie žien v spoločnosti a je proti sprísňovaniu interrupčného zákona.

Menia strany ako ponožky?
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)


"Tešíme sa, že Simona v Progresívnom Slovensku posilní náš liberálny a sociálny pilier a svojím odborným aj ľudským vkladom rozšíri našu ponuku alternatívy voči súčasnej vláde chaosu a skorumpovanej parlamentnej opozícii. Simona, vitaj v Progresívnom Slovensku!" uviedla Bihariová na záver. 

Viac o téme: Simona PetríkProgresívne SlovenskoIrena Bohariová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu