Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na list obávaného Černáka reagoval Šufliarsky aj polícia: Je otázne, či je vôbec autorom, tvrdí prokurátor

Šufliarsky spochybňuje, že autorom listu je skutočne Černák Zobraziť galériu (5)
Šufliarsky spochybňuje, že autorom listu je skutočne Černák (Zdroj: Topky/Peter Korček, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Médiami v pondelok preletelo vyjadrenie mafiánskeho bosa Mikuláša Černáka, ktorý si vo väzení odpykáva doživotný trest. V liste, ktorý sa objavil na sociálnej sieti, reagoval na adresu premiéra Petra Pellegriniho po televíznej diskusii na RTVS. Spomenul v ňom aj súčasného šéfa NAKA Branislava Zuriana, policajného prezidenta Milana Lučanského či prokurátora Generálnej prokuratúry SR Petra Šufliarskeho, a to v súvislosti s osobou Milana Reichela, bosa popradského podsvetia.

Po uverejnení listu sa k situácii vyjadril aj spomínaný prokurátor a bývalý prvý námestník GP SR Peter Šufliarsky. „Vzhľadom na podmienky výkonu trestu je otázne, či autorom listu, ktorý uvádzate, je odsúdený Mikuláš Černák," poznamenal hneď na úvod. 

Mikuláš Černák
Zobraziť galériu (5)
Mikuláš Černák  (Zdroj: Topky/Peter Korček)

"K osobe masového vraha – bossa slovenského podsvetia, som sa opakovane vyjadril pre médiá, zvlášť na brífingu dňa 3.11.2016. Je zarážajúce, že niektoré médiá glorifikujú takúto osobu a dávajú jej vyjadreniam spoločenskú vážnosť. Odsúdenie Mikuláša Černáka je výsledkom práce tých policajtov, prokurátorov a sudcov, ktorí mali odvahu sa postaviť organizovanému zločinu a zákonne bojovať proti jeho predstaviteľom,“ skonštatoval v stanovisku Šufliarsky.

Podľa našich informácií má za listom skutočne stáť samotný Černák, no bol písaný cez sprostredkovanú osobu.


VOĽBY 2020 Mafiánsky bos poslal otvorený list premiérovi: Neodrezal som hlavu v Reichelovom hoteli


Kompromitujúce video

Černák, ktorý mal list posielať cez sprostredkovanú osobu, reagoval na uverejnenie kompromitujúceho videa, na ktorom vystupujú Michal Šuliga a podnikateľ Milan Reichel. Diskutujú o pozemkoch, ktoré mal nadobudnúť Andrej Kiska, bývalý prezident a súčasný líder strany Za ľudí.

Na list obávaného Černáka
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube/Alien23 Alien23)

Pellegrini v súvislosti s videom v diskusii O 5 minút 12 spomenul, že o Reichelovi čítal, že mal byť v miestnosti, kde Černák človeku rezal hlavu.

Na list obávaného Černáka
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ÚTVOS Leopoldov)

"Reichel nebol len náhodný pozorovateľ pri odrezávaní hlavy v tej miestnosti v jeho hoteli a keby mu nebol v čase vyšetrovania tohto skutku pomohol vyviniť sa z tejto a ďalších vrážd jeho kamarát, ktorý s ním chodieval cvičiť do jeho posilňovne v hoteli - Branislav Zurian (terajší riaditeľ NAKA) s pomocou Lučanského (súčasný prezident PZ, pozn. red.) a Šufliarskeho, dnes by sedel vedľa mňa v cele a nevyrábal by trápne videá," okomentoval slová premiéra Černák v liste, ktorého autorstvo Šufliarsky spochybnil.

Peter Šufliarsky
Zobraziť galériu (5)
Peter Šufliarsky  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

A čo na fakt, že v liste zazneli mená vysokopostavených členov polície hovorí Prezídium PZ? "Ak osoba disponuje dôkazmi o trestnej činnosti, môže ako každý občan, podať trestné oznámenie," povedal hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka.

Keďže Šufliarsky spochybnil, že Černák je skutočne autorom listu, o vyjadrenie sme požiadali aj Zbor väzenskej a justičnej stráže. "Zbor väzenskej a justičnej stráže je oprávnený poskytovať konkrétne informácie o väznených osobách len zákonom stanoveným orgánom a inštitúciám v rozsahu nevyhnutnom na plnenie ich úloh. Vzhľadom k tomu, že nedisponujeme súhlasom dotknutej osoby, nie sme oprávnení Vám poskytnúť požadované informácie týkajúce sa osobnosti a súkromia fyzickej osoby," informovala Monika Kacvinská zo Zboru väzenskej a justičnej stráže. Samotný Peter Pellegrini na Černákov list zatiaľ nereagoval.

Viac o téme: Mikuláš ČernákPeter Šufliarsky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu