Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO súboja tínedžerky (17) s medveďom! Ohúrila celý svet, experti pred takým konaním varujú

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/WKMG News 6 ClickOrlando)

BRADBURY - Predstavte si, že vyjdete von na záhradu a namiesto pokojného relaxu vás čaká divoký súboj s medveďom. Presne to sa stalo sedemnásťročnej dievčine, ktorá zo súboja akoby zázrakom vyviazla len s vyvrtnutým prstom na ruke a pár škrabancami. Celý incident je zachytený na videu.

VIDEO Turistka provokovala medveďa v národnom parku: Odborníci varujú, toto nikdy nerobte!

Hailey Morinicová z južnej Kalifornie počula, ako na jej záhrade štekajú rodinné psy. Následne zbadala obrovskú medvediu samicu spolu s mláďatami. Video zachytáva šelmu stojacu na múre plotu, ako opakovane švihá labami po asistenčnom psovi Haileyinej mamy Citlally, zatiaľ čo ďalšie tri mláďatá vydávajú hlasné zvuky. Tínedžerka neváhala a okamžite zareagovala. Zhodila medvedicu z múru a rýchlo schmatla jedného zo psov. Následne bežala späť do domu.

"Úprimne, nevedela som, že ide o medveďa, až kým som ho neodtlačila. V hlave som si to vôbec neuvedomovala," uviedla statočná dievčina. Myslela len na to, že zviera ohrozuje jej domácich miláčikov. Citlally zostala po prezretí videa v šoku. "Úplne ma to položí vždy, keď to video vidím. Je to hrôzostrašné sledovať," vyhlásila. Hailey hovorí, že z nepríjemného stretnutia vyviazla iba s vyvrtnutým prstom na ruke, ktorou odtlačila medvedicu, a škrabancami na kolene. Spoločne so psami sú v poriadku. "Nechcem ani vedieť, čo by sa stalo, keby som nezakročila. Musela som urobiť to, čo som musela." 

Hailey a jej mama
Zobraziť galériu (2)
Hailey a jej mama  (Zdroj: Youtube/ABC7)

Podľa miestneho odborníka na divočinu to, čo Morinicová urobila, je nebezpečné a mala radšej zostať v dome alebo zabrániť tomu, aby sa medveď vôbec dostal na dvor. Mala totiž obrovské šťastie, že jej medvedica neublížila viac. Na odplašenie medveďa navrhujú experti použiť prak alebo nejaký druh hlučného predmetu, napríklad píšťalky. 

Viac o téme: Medveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu