Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO V odľahlej púšti objavili záhadný objekt: Ešte záhadnejšie je to, čo sa s ním stalo

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

UTAH - V druhej polovici novembra pracovníci lesnej správy náhodou objavili v púšti v americkom štáte Utah tajomný kovový monolit. Najnovšie sa však zistilo, že zmizol. Kompetentné úrady vedú v danej záležitosti vyšetrovanie.

Odborníci nedávno nad utahskou púšťou počítali ovce hruborohé. Na mieste ukrytom medzi vysokými skalami ich upútal kovový monolit, vedľa ktorého neskôr pristáli, aby ho bližšie preskúmali. Po zverejnení fotiek však neuviedli jeho polohu, pretože nechceli, aby sa do lokality začali hrnúť skupiny zvedavcov.

Miesto sa však podarilo lokalizovať užívateľom sociálnej siete prostredníctvom Google Earth. Napriek varovaniam pozemkového úradu namierili do oblasti desiatky ľudí. No zostali nemilo prekvapení. Stĺp vysoký 3,5 metra totiž zmizol a zostal po ňom len kúsok kovu. 

FOTO V odľahlej púšti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

FOTO V odľahlej púšti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Miestni predstavitelia uviedli, že predmet nebol odstránený na ich pokyn, ale postarala sa o to "neznáma strana". Doteraz nie je známe, kto a prečo objekt v púšti osadil a prečo ho odstránil. Za vyšetrovanie celej kauzy zodpovedá úrad šerifa. Monolit, ktorý bol pravdepodobne súkromným majetkom, bol totiž nainštalovaný na verejnom mieste nelegálne. Pilot vrtuľníka Bret Hutchings, ktorý aj s posádkou monolit objavil, sa domnieva, že pravdepodobne išlo o dielo "nejakého umelca novej vlny" alebo fanúšika filmu Vesmírna odysea.

Viac o téme: PúšťUtahMonolit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu