Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Ochranár Richard nakrútil jedinečné VIDEO: Jeden žerie druhého, kiežby každý deň!

(Zdroj: Twitter/Everglades National Park)

JUŽNÁ FLORIDA - Krehký a vzácny ekosystém v Národnom parku Everglades na Floride bojuje proti inváznym živočíchom všetkými prostriedkami. Dôkazom je aj video, ktoré na sociálnej sieti zverejnili zamestnanci parku. Zábery aligátora pochutnávajúceho si na barmskom pytónovi ich potešili, pretože tento druh plaza narušuje rovnováhu miestnej fauny.

Video zverejnené na twitterovom profile národného parku zachytáva severoamerického aligátora, ktorý zatína svoje čeľuste do barmského pytóna. Zamestnanci parku nad stratou hada ale príliš nesmútili, pretože práve tento druh je invázny a narúša miestny ekosystém. Táto lokalita, zapísaná do zoznamu svetového dedičstva, je totiž domovom viacerých ohrozených druhov.

"Páči sa mi, že sa príroda bráni a pôvodný druh Floridy ničí invázne druhy," okomentovala zábery jedna žena, pričom podobné pocity vyjadrili viacerí užívatelia. "Kiežby ich žral každý deň," píše ďalší. 

VIDEO Mama so synom sa viezla v aute, pohľad vľavo ju dorazil: Pozrite na ten plot!

Podľa prieskumu žijú v Everglades desiatky tisíc barmských pytónov. Práve ich nadmerné množstvo zapríčinilo pokles populácie medvedíka čistotného, rysa červeného a vačice virgínskej. Komisia pre ochranu rýb a voľne žijúcich živočíchov pravidelne ponúka dobrovoľníkom možnosť likvidovať invázne druhy za peňažnú odmenu. Len počas misie 2020 Python Bowl bolo odstránených osemdesiat barmských pytónov.

Viac o téme: HadPytónFloridaAligátor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu