Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Toto ste už niekedy videli? Na onkologickom oddelení je tehotných 14 sestričiek naraz

(Zdroj: Twitter/MassGeneral News)

BOSTON - Zdravotné sestry na onkologickom oddelení v nemocnici General Hospital v Massachusetts otehotneli v rovnakom období. Najprv s radostnou novinou prišla jedna zo sestier, no netrvalo dlho a trinásť jej kolegýň sa tiež dostalo do druhého stavu. Nejde pritom vôbec o ojedinelý prípad.

„Neuvedomili sme si, koľké sme tehotné, až kým nás niekto nespočítal," uviedla sestra Farren Car Richardsonová. Všetkých štrnásť sestier pracuje spolu na desiatom poschodí na onkologickom oddelení. Porodiť by mali v čase od mája do októbra. Jedna z nich dokonca čaká dvojičky.

Bostonská nemocnica sa o správu podelila prostredníctvom Twitteru, kde zverejnila fotografiu svojich tehotných zamestnankýň. "Pracujeme spolu deň čo deň, sme malá rodina, takže je vzrušujúce pridať do skupiny pár malých členov," poznamenala Sarah O’Malleyová.

Údajne sa všetky aj zosobášili v rovnakom období. "Pre našich pacientov, o ktorých sa staráme ako onkologické sestry, je to povznášajúce, pretože prechádzajú mnohými vzostupmi a pádmi," dodala Richardsonová. Ani zďaleka však nejde o ojedinelý prípad. V marci bolo tehotných takmer dvadsať sestier z lekárskeho centra Maine Medical Centre v Portlande.  

Viac o téme: Zdravotné sestryMassachusettsTehotenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu