Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Incident na palube: VIDEO Pretože dieťa (15 mes.) nemalo rúško? Veľkú rodinu vyhodili z lietadla

Dieťa nemalo na tvári rúško. Podľa predpisov ho ani nemuselo mať.
Dieťa nemalo na tvári rúško. Podľa predpisov ho ani nemuselo mať. (Zdroj: YouTube/ Giorgi Javoiani)

MIAMI - Židovská rodina bola údajne nútená opustiť lietadlo, pretože dieťa zo skupiny nemalo ochranné rúško. Okrem toho mali mať zamestnanci leteckej spoločnosti Frontier Airlines antisemitské komentáre a radostne tlieskať, keď skupina vystúpila.

Informoval o tom britský denník Daily Mail. Letecká spoločnosť obvinenia popiera. K incidentu podľa denníka došlo v nedeľu v Miami na Floride. Skupina 22 ľudí bola na ceste do New Yorku. Zatiaľ čo postihnutí tvrdia, že iba 15-mesačné dieťa nemalo masku, letecká spoločnosť tvrdí, že niekoľko cestujúcich nemalo ochranu úst a nosa.

"Problém, ktorý sa objavil, sa netýkal dieťaťa. V skupine bolo niekoľko dospelých ľudí, ktorí napriek opakovaným žiadostiam odmietli nosiť masky," uviedla spoločnosť vo vyhlásení.

Dieťa zo zákona nepotrebuje masku

Na sociálnych sieťach sú videá, ktoré ukazujú, ako skupina ľudí vystupuje z lietadla. Všetci dospelí majú masky správne. Odevy a účesy ukazujú, že ľudia sú chasidskí Židia.

Jeden z nich, Martin Joseph, v rozhovore pre americké televízne vysielanie ABC povedal: „Spýtali sa jednej z mojich dcér a môjho zaťa - mali dieťa vo veku 15 mesiacov - kde je maska ​​pre dieťa? Moja dcéra vysvetlila, že zákon nepredpisuje masku.“ Podľa pokynov povinnosť nosiť masku platí iba od dvoch rokov.

Zamestnanci mali údajne antisemitské komentáre

Podľa správy z novín Joseph upozorňuje, že s nástupom skupiny do lietadla neboli žiadne problémy. Tvrdí tiež, že zamestnanci leteckých spoločností mali antisemitské komentáre. „Dokázali sme to,“ zakričal niekto. Daily Mail uviedol, že ďalší cestujúci potvrdili Josephovo svedectvo.

Letecká spoločnosť aj tieto obvinenia odmieta. Židovská organizácia OJPAC (Ortodoxná židovská rada pre verejné záležitosti) požaduje úplné vyšetrenie incidentu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu