Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS V Spojených štátoch začnú klinické testy vakcíny, ktorú vyvinuli Nemecko a USA

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FOTO TASR - Oliver Ondráš)

MAINZ - Vakcínu proti koronavírusu, na ktorej spolupracujú Nemecko a USA, začnú v Spojených štátoch podávať účastníkom klinickej štúdie. Informovali o tom agentúry DPA a Reuters.

Vakcínu vyvinula nemecká firma Biontech so sídlom v meste Mainz v spolupráci s americkou firmou Pfizer. Po predbežných testoch uskutočnených v Nemecku nasleduje fáza klinických testov v USA. Vakcína má byť v USA podaná 360 zdravým dobrovoľníkom. Zo začiatku majú byť zaočkované len osoby vo veku od 18 do 55 rokov, neskôr aj starší účastníci štúdie.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Vakcína, ktorá využíva mediátorovú ribonukleovú kyseliny (mRNA), má potenciál byť jednou z prvých dostupných vakcín proti koronavírusu SARS-CoV-2, uvádza agentúra Reuters. Použite mRNA podľa spoločností Biontech a Pfizer umožňuje rýchlejší vývoj a výrobu vakcíny v porovnaní s bežnými vakcínami.

V Nemecku s testovaním vakcíny začali už v apríli. Povolenie na začatie klinických testov získal Inštitút Paula Ehrlicha. Ďalšie kolo testovania v Nemecku bude zahŕňať 200 dobrovoľníkov vo veku od 18 do 55 rokov. Prvé výsledky testov by mali byť k dispozícii v júni. V prípade, že počiatočné testy prinesú pozitívne výsledky, bude testovanie pokračovať so zdravými ľuďmi i osobami z rizikových skupín.

Viac o téme: TestovanieVakcínaPandémiaNemeckoKoronavírusSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu