Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Hongkong od piatku povolí otvorenie kín, barov či kozmetických salónov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Kin Cheung)

HONGKONG - Hongkong, osobitá administratívna oblasť Číny, predstavil v utorok plán uvoľnenia opatrení prijatých proti šíreniu koronavírusu, ktorý zahŕňa otvorenie škôl, kín, barov aj kozmetických salónov, píše agentúra AFP.

Uvoľnenie začne platiť od piatku. Hongkong v dôsledku opatrení trápi hlboká ekonomická recesia, ku ktorej prispeli aj protivládne protesty. Úrady takisto uviedli, že v najbližších týždňoch rozdajú ochranné rúška všetkým 7,5 miliónom obyvateľom. Hoci Hongkong bol jedným z prvých regiónov, ktorý zaznamenal prípad nákazy koronavírusom mimo pevninskej Číny, úradom sa podarilo udržať nízku mieru šírenia. Hongkong dosiaľ potvrdil 1041 prípadov a štyri úmrtia.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Počas desiatich z uplynulých 16 dní Hongkong nezaznamenal nijaký nový prípad nákazy. Všetky nové prípady pochádzajú zo zahraničia. Nové opatrenia vstúpia do platnosti za prísnych hygienických podmienok. Bary a reštaurácie budú môcť byť otvorené, musia však zabezpečiť odstup najmenej 1,5 metra medzi jednotlivými stolmi.

Kiná sa budú môcť otvoriť pre menší počet divákov. Návštevníci posilňovní, masážnych či kozmetických salónov budú povinní nosiť rúška alebo inú ochranu tváre. Pri vstupe im bude odmeraná teplota. Po novom budú zakázané verejné zhromaždenia s účasťou viac ako osem ľudí.

Dosiaľ platil zákaz pre zhromaždenia s viac ako štyrmi osobami. Školy sa otvoria postupne od konca mája. Spočiatku sa do lavíc vrátia žiaci stredných škôl, v prvej polovici júna aj žiaci základných škôl. Nočné kluby a karaoke bary zostanú naďalej zatvorené.

Viac o téme: OpatreniaPandémiaČínaHongkongKoronavírusUvoľňovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu