Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

PRÁVE TERAZ Britský premiér Johnson má potvrdený koronavírus

Britský premiér Boris Johnson
Britský premiér Boris Johnson (Zdroj: SITA/AP/Simon Dawson)

LONDÝN - Britského premiéra Borisa Johnsona testovali pozitívne na prítomnosť nového koronavírusu. Má mierne príznaky ochorenia, informovala v piatok televízna stanica Sky News.

Britký premiér o tom informoval aj prostredníctvom Twitteru. Johnson chcel v krajine budovať tzv. "kolektívnu imunitu", preto tam neboli zavedené žiadne špeciálne opatrenia. Zdá sa však, že situácia bude vážna. 

Generálny riaditeľ Národnej zdravotnej služby (NHS) Chris Hopson totiž uviedol, že londýnske nemocnice sa rýchlo zapĺňajú napriek tomu, že v predchádzajúcich týždňoch rozšírili svoje kapacity urgentnej starostlivosti päť až sedemnásobne. Situáciu komplikuje aj fakt, že v niektorých zariadeniach vypadla pre chorobu až polovica zdravotníckeho personálu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Riaditelia londýnskych nemocníc naliehavo žiadajú omnoho viac všetkého - personálu, ventilátorov, kapacít urgentnej starostlivosti, ochranných pomôcok či testovacích kapacít," dodal Hopson.Podľa štúdie, ktorú zverejnili v utorok, budú mať anglické nemocnice v priebehu nasledujúcich dvoch týždňov nedostatok lôžok pre pacientov s ochorením COVID-19, ak počet ťažko chorých dosiahne úroveň ako v Taliansku. Poradca vlády profesor Neil Ferguson z Imperial College sa však nazdáva, že britské zdravotníctvo situáciu napriek množstvu pacientov zvládne.

Viac o téme: LondýnVeľká BritániaBoris JohnsonKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu