Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Plamene nad Damaskom: Z náletu na sýrske mesto vinia Izrael, zasiahol sklad zbraní

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Hassan Ammar)

DAMASK - Izraelské lietadlá operujúce nad Libanonom vystrelili v utorok rakety smerom k sýrskej metropole Damask, kde zasiahli sklad zbraní a zranili troch vojakov. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na sýrske médiá, podľa ktorých väčšinu rakiet zničili jednotky protivzdušnej obrany.

Podľa agentúry DPA, ktorá citovala obyvateľov sýrskej metropoly, boli počuť výbuchy aj v okolí vojenského letiska Mazza na juhozápadnom okraji Damasku.

Izraelská armáda vo vyhlásení uviedla len toľko, že aktivovala systém protivzdušnej obrany v reakcii na raketu vypálenú zo Sýrie, poznamenala agentúra AFP.

 

 

Libanonská agentúra NNA medzitým potvrdila, že izraelské lietadlá lietali v nízkej výške v oblasti južného Libanonu.

Vinia Izrael

"Je to izraelský nálet," komentoval už skôr situáciu riaditeľ mimovládnej organizácie Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii SOHR Rámí Abdal Rahmán.

 

 

"Rakety vypálené z izraelských lietadiel boli zamerané na sklady zbraní juhozápadne a južne od Damasku, ktoré patria Hizballáhu (libanonskému militantnému hnutiu, pozn. red.) alebo iránskym silám," doplnil Rahmán.

Izrael v minulosti podnikol množstvo leteckých útokov v susednej Sýrii, mnohé z nich v oblasti južne od Damasku. Tvrdí, že nálety podnikol na iránske ciele.
 

Viac o téme: RaketyNáletSýriaIzraelDamask
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu