Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Chlapček (†4) bol prvý deň v škôlke, v noci mu prišlo zle: Zomrel, varovanie pre touto PLIAGOU

Pohľad na Alfieho trhal srdce Zobraziť galériu (2)
Pohľad na Alfieho trhal srdce (Zdroj: profimedia.sk)

BRISTOL - Rodičia štvorročného chlapčeka zverejnili hrôzostrašnú fotografiu, ktorá ho zachytáva len pár dní pred smrťou. Alfie podľahol ťažkej forme meningitídy, ktorá zasiahla jeho telo. Postupne mu zlyhali všetky dôležité orgány. Jeho rodina teraz vyzýva všetkých rodičov, aby venovali svojim deťom zvýšenú pozornosť a nepodceňovali ani tie najbanálnejšie príznaky.

Alfie bol krátko pred začiatkom školského roka trochu prechladnutý, no nevykazoval žiadne príznaky vážnej choroby. Potom absolvoval svoj prvý deň v predškolskom zariadení a bol z neho nadšený. Mame povedal, že sa už nevie dočkať, kedy sa tam vráti.

Chlapček (†4) bol prvý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Ešte v tú noc sa ale ale začal cítiť zle a na ramene sa mu vyhodila fialkastá vyrážka. Ráno preto jeho rodičia privolali záchranárov, ktorí ho okamžite previezli do nemocnice. Tam sa jeho zdravotný rapídne zhoršil a lekári ho museli dvakrát oživovať. Chlapčekovi bohužiaľ diagnostikovali meningokokovú septikémiu - závažnú infekciu krvi. O dva týždne neskôr jej v detskej nemocnici v Bristole podľahol. 

Chlapček (†4) bol prvý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Jeho rodina teraz zverejnila tento tragický príbeh v nádeji, že to pomôže zachrániť život iného dieťaťa. "Bol to šťastný, milujúci a láskyplný malý chlapec. Miloval Disneyho a mal rád svojich kamarátov," vyjadrila sa o Alfiem jeho teta Dani. Pár dní predtým, ako ochorel, bol trochu prechladnutý, no nevykazoval žiadne príznaky vážnej choroby. 

Viac o téme: InfekciaMeningokok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu