Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Zrážka dodávky a kamióna pri Žiari nad Hronom: Traja zranení, jeden mŕtvy

Vážna dopravná nehoda pri Žiari nad Hronom si vyžiadala jednu mŕtvu osobu a 3 zranených. Zobraziť galériu (5)
Vážna dopravná nehoda pri Žiari nad Hronom si vyžiadala jednu mŕtvu osobu a 3 zranených. (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

BARTOŠOVA LEHÔTKA - Prvá decembrová nedeľa začala mimoriadne tragicky. Neďaleko Žiaru nad Hronom v dopoludňajších hodinách došlo k nehode, ktorá má hrozivú bilanciu. O život prišiel jeden človek, zranenia utrpeli tri osoby. Na slovenských cestách sa podľa vodičov extrémne šmýka, polícia žiada, aby jazdili opatrne.

Na mieste nehody zasahovali všetky záchranné zložky. Banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová informovala, že o život prišla jedna osoba, zranenia utrpeli traja ľudia.

"Tridsaťpäťročný vodič macedónskeho kamióna neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky. Po prejdení miernej zákruty na zľadovatelej ceste dostal s vozidlom šmyk, skrížil sa mu náves, do ktorého narazila dodávka Renault," upresnila okolnosti nešťastia hovorkyňa. 

V dodávke sedel 28-ročný vodič z okresu Spišská Nová Ves, ktorý zraneniam na mieste podľahol, dvaja jeho spolujazdci sa mali zraniť ľahko, jeden je vo vážnom stave. "Vodič kamiónu sa nezranil," dodala Faltániová. Po neho nenafúkal, či alkohol pred jazdou požil vodič dodávky, sa preukáže aj po pitve. 

Vážna dopravná nehoda pri
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová ozrejmila, že ku kolízii došlo približne okolo 10. hodiny doobeda. "Hasiči poskytli zraneným osobám predlekársku prvú pomoc a momentálne vykonávajú na vozidlách protipožiarne opatrenia," dodala.

Vážna dopravná nehoda pri
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Úsek bol neprejazdný

Dopravný servis RTVS Zelená vlna na sociálnej sieti hlásil, že úsek na trase Bartošova Lehôtka - Kremnica bol úplne neprejazdný. O obchádzkovej trase informovali na mieste policajné hliadky.

Na cestách banskobystrického kraja sa mimoriadne šmýka a hlásia viacero nehôd, polícia preto vyzýva k opatrnosti.

Na výjazde z Banskej Bystrice - Rakytoviec v smere na Badín skončil mimo cesty aj autobus, ďalší autobus dostal šmyk na Magurskej v Banskej Bystrici, blokoval dva pruhy.

Na sociálnych sieťach vodiči informujú o desiatkach ťukancov, na ceste majú podľa ich slov problémy dokonca aj posypové vozidlá.

V okolí Banskej Bystrice sa extrémne šmýka

Slovenský hydrometeorologický ústav dokonca rozšíril výstrahu pred poľadovicou, ktorá ešte ráno neplatila pre celé naše územie.

Meteorológovia rozšírili výstrahy pred
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto/SHMÚ)

Pre stredné Slovensko aktuálne platí 2. stupeň, ktorý by mal trvať do 3. decembra do 13. hodiny.

Viac o téme: NehodaAutoSmrťNákladiak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu