Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Za rasistické výroky majú túto hviezdu všetci v zuboch: Veď on je ako Hitler!

Rapper Kanye West Zobraziť galériu (7)
Rapper Kanye West (Zdroj: SITA/Photo by Brent N. Clarke/Invision/AP, File)

LOS ANGELES - Americký rapper Kanye West (45) patrí bezpochyby medzi najkontroverznejšie postavy svetového šoubiznisu. V poslednej dobe však prekročil všetky hranice, keď použil niekoľko antisemitských vyjadrení. Za ne mu boli zablokované aj účty na sociálnych sieťach. Kritika sa na neho valí zo všetkých strán... Najnovšie sa mu dokonca ušlo aj prirovnanie k Hitlerovi.

Aj keď West patrí medzi najpopulárnejších rapperov na svete, jeho meno je známe tiež vďaka jeho súkromnému životu. Bývalý manžel Kim Kardashian si síce nikdy nebral servítku pred ústa, avšak tentokrát zašiel vo svojich vyjadreniach poriadne cez čiaru.

Na sociálnych sieťach totiž zverejnil niekoľko antisemitských statusov. Okrem toho zverejnil aj komunikáciu s kolegom P. Diddy, ktorý ho vyzýval, aby prestal s jeho internetovými hrami. West mu na to odpovedal: „Toto nie je hra. Použijem ťa ako príklad, aby som som ukázal Židom, ktorí ti povedali aby si ma kontaktoval, že ma nikto nemôže zastrašiť ani ovplyvniť."

Hudobník Kanye West hlasoval za seba.
Zobraziť galériu (7)
Hudobník Kanye West hlasoval za seba.  (Zdroj: SITA/ AP)

Reakcie známych osobností na seba nenechali dlho čakať. Westa za jeho výroky odsudzuje nielen verejnosť, ale aj viaceré celebrity. Azda najostrejšie vyjadrenia použil Howard Stern, ktorý je známy aj vďaka pôsobeniu v America's Got Talent, kde bol niekoľko sezón porotca. Ten vo svojom podcaste SiriusXM Show prirovnal slávneho umelca k Hitlerovi! „Kanye zvykol byť zábavne bláznivý. Teraz ja však ako Hitler. Som naozaj unavený z ľudí, ktorí jeho správanie ospravedlňujú tým, že je len mentálne chorý," povedal Stern.

Ďalej sa mu nepáčili ani Westove slová o tom, že mu židovské médiá prestali dávať priestor. „Ak nejaký novinový článok o vás nerozpráva, že ste génius, tak to možno nie je preto, že to médium je židovské, ale je to preto, lebo ich ku*va nezaujíma čo robíte," dodal Stern.

Howard Stern
Zobraziť galériu (7)
Howard Stern  (Zdroj: SITA)

Westa sa však ani tieto drsnejšie vyjadrenia nijako nedotkli. Na margo celej situácie sa vyjadril, že svoje slová vôbec neľutuje. Zároveň bude novým majiteľom pravicovo orientovanej platformy Parler. „Vo svete, v ktorom sa konzervatívne názory považujú za kontroverzné, musíme zabezpečiť, aby sme mali právo slobodne sa vyjadriť," vyhlásil k tomu West. 

Toho podľa najnovších informácií pozostalí po Georgovi Floydovi (†46) ženú na súd. Dôvodom je fakt, že rapper v nedávnom rozhovore spochybňoval jeho smrť. Podľa Kanyeho slov za ňu nemôže nevhodný zákrok policajta, ktorý bol právoplatne odsúdený, ale predávkovanie drogami a srdcové problémy. Pozostalí požadujú od rappera odškodné vo výške 250 miliónov dolárov.

Viac o téme: Kanye West
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu