Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KAMENNÁ TVÁR dcéry Ivanky na pohrebe Ivany Trumpovej (†73): Za zatvorenými dverami kostola sa ale dialo TOTO!

Ivanka Trump na pohrebe matky Ivany. Zobraziť galériu (5)
Ivanka Trump na pohrebe matky Ivany. (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Pred fotografmi bez emócií! Včera o 13:30 miestneho času sa rodina a priatelia navždy rozlúčili s bývalou športovkyňou a úspešnou biznismankou Ivanou Trump, ktorá zahynula vo veku 73 rokov. Na pohrebe nechýbali samozrejme jej 3 deti a vnúčatá. Pozornosť mnohých prítomných smerovala najmä k dcére zosnulej - 40-ročnej Ivanke.

Ako sme vás na topkách informovali, s Ivanou Trump sa prišli rozlúčiť jej deti, vnúčatá a aj prvý manžel Donald Trump s aktuálnou manželkou Melaniou. Mama rodáčky z Českej republiky - Marie Zelničková sa s ohľadom na svoj vek - 96 rokov - pohrebu nezúčastnila.

Poslednú rozlúčku so slávnou blondínkou sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia. Do útrob kostola svätého Vincenta Ferrerského nemohol vstúpiť hocikto a aj mnohí novinári museli zostať na ulici. Tam sa zišli tiež priaznivci Ivany Trumpovej, ktorých neodradili ani vysoké teploty.

„Je to veľmi smutný deň, ale zároveň aj oslava úžasného a krásneho života. Nebude to ľahké,” reagoval pred smútočným obradom Donald Trump. „Ivanu si všetci chceme pamätať ako živú, spoločenskú osobu, akou bola,” povedal jej blízky priateľ a publicista Robert Couri Hay. 

Priestory kostola, v ktorých sa konal smútočný obrad, boli vyzdobené červenými ružami. Namiesto klasickej fotografie zosnulej tam bol umiestnený záber z titulky magazínu Vanity Fair z roku 1992. V tom čase sa Ivana venovala modelingu. 

KAMENNÁ TVÁR dcéry Ivanky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Vanity Fair)

Ako informuje The New York Times, počas smútočného obradu zaznelo viacero prejavov, v ktorých sa kládol dôraz napríklad na to, ako si neúnavne išla za svojimi cieľmi, či tiež na to, že s Donaldom aj po rozvode mali dobré a korektné vzťahy. Prítomným sa prihovoril každý z ich potomkov. 

Syn Eric opísal svoju matku ako stelesnenie amerického sna. „Mala rozum, mala krásu a mala odvahu. Ľudia Ivanu zbožňovali,” uviedol okrem iného. Keď ju hodnotil ako matku, povedal, že  „vládla železnou rukou a srdcom zo zlata.” 

Tieto dve vlastnosti vyzdvihol vo svojej reči aj jeho brat Donald Jr., ktorý tiež pridal niekoľko zážitkov z minulosti. Spomínal napríklad na chvíle, keď boli v Hamptons v luxusnej reštaurácii a on sa ako dieťa správal tak, že už všetkým došla trpezlivosť. „Matka ma vzala na toaletu a ukázala mi, o čom vlastne je východoeurópska výchova a disciplína. Potom povedala, že keď budem plakať, vrátime sa späť a zopakujeme to,” zalovil v spomienkach. 

Eric Trump s manželkou a Ivanka Trump s manželom na pohrebe svojej matky Ivany.
Zobraziť galériu (5)
Eric Trump s manželkou a Ivanka Trump s manželom na pohrebe svojej matky Ivany.  (Zdroj: SITA)

Blondínkina dcéra Ivanka sa počas svojej reči neubránila slzám. Hoci pred fotografmi si zachovala kamennú tvár, pri prejave ju chvíľkami zmohli emócie. Prezradila, že jej slávna matka nenávidela pohreby. Hovorila o nej ako o priekopníčke, ktorú zbožňovali muži i ženy pre jej pôvab, krásu, ale aj obchodné schopnosti a pracovnú morálku. 

„Bola tým typom matky, ktorá vyčíta dcére, že o jednej v noci odišla z párt v St. Tropez, keďže ona zostala do 4 ráno. Moje minisukne pre ňu neboli dostatočne mini. Hovorievala chváľ sa, kým na to máš,” zaspomínala si Ivanka. Mama ju podľa vlastných slov naučila tvrdo študovať, pracovať, správať sa dôstojne a slušne. „Teraz sa na nás díva zhora a hovorí, aby sme si usušili slzy, zabavili sa a zatancovali si na jej počesť ešte jednu pieseň. Mami, ľúbim ťa dnes a navždy,” dodala. 

Počas dvojhodinového smútočného obradu ešte vystúpili niektorí z blízkych priateľov Ivany Trumpovej. Následne na to nosiči vyniesli rakvu za spevu umelca menom Christopher Macchio. Za nimi kráčal Donald Trump s manželkou Melaniou a jeho deti Ivanka, Eric a Donald Jr. 

Zábery s poslednej rozlúčky s Ivanou Trump.
Zobraziť galériu (5)
Zábery s poslednej rozlúčky s Ivanou Trump.  (Zdroj: SITA)

Smútiaca rodina sa rozlúčila s Ivanou Trump.
Zobraziť galériu (5)
Smútiaca rodina sa rozlúčila s Ivanou Trump.  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Ivanka TrumpIvana TrumpIvana Trumpová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu