Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nové perly Jána Slotu

Ján Slota
Ján Slota (Zdroj: TASR)

Bratislava - Ján Slota sa na tlačovej konferencii SNS stihol vyjadriť hneď k viacerým dôležitým témam.

Slota kritizoval účasť kandidátky na prezidenta SR Ivety Radičovej na oslavách 10. výročia vzniku SMK, kde strane zaželala, aby bola silnou.

Radičovú to podľa neho ako budúcu možnú prezidentku diskvalifikuje a vyzval ju, aby stiahla kandidatúru. Dodal, že by skôr mohla byť prezidentkou "hordy potkanov", ako slovenského národa.

Podľa Slotu politici a médiá na Slovensku ignorujú rastúce nebezpečenstvo maďarského šovinizmu a funguje apriori "prezumpcia maďarskej neviny" v kauzách, ktoré na tento jav poukazujú.

Slota sa pozastavil nad nízkou medializáciou nedávneho stretnutia prívržencov fašizmu pri Komárne, ktoré bolo podľa neho súčasťou verbovania slovenských Maďarov do Maďarských gárd.

"Medzi 18 mladíkmi potetovanými hákovými krížmi nebol ani jeden Slovák, len deviati občania Slovenskej republiky maďarskej národnosti," korigoval vyhlásenia médií, že polovica zadržaných boli Slováci.

Skutočnosť, že išlo o akciu Maďarských gárd, je podľa neho v Komárne všeobecne známa.

Podľa predsedu SNS zatiaľ nikto nezverejnil, že Hedviga Malinová sa v čase údajného incidentu nenachádzala na opisovanom mieste činu. Slota podozrieva z organizácie akcie maďarskú tajnú službu, neuviedol však, z akého zdroja čerpá informácie, na základe ktorých k svojmu podozreniu dospel.

Na štvrtkovej tlačovej konferencii informoval aj o žalobách, ktoré v súvislosti s privatizáciou Slovenských elektrární podáva voči talianskej firme Enel Slovenská vodohospodárska výstavba a Fond národného majetku.



Slota Radičovej odporučil, aby bola prezidentkou hordy potkanov a nie slovenského národa.


Vyjadril tiež radikálne odmietavý postoj k maďarskej Národnej stráži.


Slota je nespokojný so stanoviskom ministerstva vnútra ohľadne náboru do maďarských gárd.


Rozhovoril sa aj o vzťahoch medzi Slovenskom a spoločnosťou ENEL.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu