Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Charitatívne podujatie Nájdite sa bude v septembri v Bratislave aj v Košiciach

PR článok Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Aliancia združení na ochranu zvierat o.z.,)

23. septembra sa v Košiciach uskutoční tretie vydanie podujatia Nájdite sa, o týždeň neskôr 29. septembra sa presunie do Bratislavy. Celkovo sa uskutoční už po 23-krát. Počas oboch dní budú mať zvieratá z útulkov z celého Slovenska šancu nájsť domov.

Na charitatívne podujatie „Nájdite sa... so zvieratkom z útulku“ pricestujú do oboch miest „útulkáči“ z celého Slovenska. Návštevníci spoznajú ich príbehy a v prípade záujmu o adopciu im zástupcovia útulkov pomôžu pri výbere správneho zvieraťa. V Košiciach sa podujatie uskutoční v Kulturparku a bude prebiehať od 9.00 do 16.00 hod. Návštevníci sa počas sprievodných podujatí môžu zapojiť do tvorivých dielní, deti uvidia rozprávku od Toma a Ela, vystúpenie Mimoni Dance Show a budú sa môcť zabaviť v skákacom hrade. V rámci hudobného programu vystúpi Timea Lacová, speváčka TYA a Paul Project. Podujatím budú sprevádzať maskoti Macko Kubík, Mimoni a Šmolkovia.

Počas dňa bude udelená cena Animal Hero, ktorú odovzdáva združenie Zvierací ombudsman. Autorom ceny je dizajnér Adrian Sill. Cena je udeľovaná jednotlivcom alebo kolektívu, ktorí sa v priebehu roka zaslúžili o šírenie pozitívneho príkladu v oblasti ochrany zvierat. Je morálnym uznaním pre tých, ktorí sa na Slovensku pravidelne stretávajú s týraním zvierat a riešia jeho následky. V minulosti bol ocenený pán Peter z Nových Zámkov, ktorý zachránil psa ťahaného za traktorom ci dvaja nadporučíci z OO PZ Pavlovce nad Uhom za pomoc pri odsúdení páchateľov, ktorí ukradli a dobili psa.

Nájdite sa Košice
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Aliancia združení na ochranu zvierat o.z.)

Pred niekoľkými týždňami vzbudil veľkú pozornosť verejnosti prípad týranej sučky Elizabeth, ktorú zachránili na základe telefonátu zamestnanci Útulku UVP Košice. Pod mostom v obci Sokoľany našli brutálne mučenú sučku nemeckého ovčiaka, ktorá mala drôtom zviazané laby a papuľu. K prípadu bola privolaná polícia. Na zábery mučeného psa reagovali tisíce ľudí, ktoré tento otrasný, krutý, neľudský a nepochopiteľný čin šokoval a rovnako verejne podporili odsúdenie páchateľov. O niekoľko dní sa ich podarilo vypátrať vďaka odvážnym ľuďom, ktorí neváhali a konali. Z činu týrania boli obvinení dvaja páchatelia, ktorým hrozí odňatie slobody na jeden až päť rokov. V súčasnosti sú stíhaní na slobode.

Cena Animal Hero bude udelená chlapcovi, vďaka ktorému sa podarilo páchateľov vypátrať. Cenu odovzdá zvieracia ombudsmanka Zuzana Stanová.

Nájdite sa Košice
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Aliancia združení na ochranu zvierat o.z.)

29. septembra bude podujatie „Nájdite sa... so zvieratkom z útulku“ pokračovať v Bratislave. Uskutoční sa od 10.00 do 16.00 hod. na zadnom nádvorí OC Aupark. Aj tu sa stretnú zvieratá z útulkov z celého Slovenska. Návštevníci bratislavského podujatia si budú môcť nájsť priateľa na celý život za asistencie odborníkov, ktorí im pomôžu pri výbere najvhodnejšieho zvieraťa. Program budú moderovať Matúš Krnčok a Becca. Vystúpi Anita Soul, Matěj Vávra, Majself, Veronika Strapková a DJ Jay Perun. Deti sa budú môcť zapojiť do predstavenia Paci Pac.

Hľadanie nových domovov opusteným psom a mačkám prostredníctvom podujatia „Nájdite sa... so zvieratkom z útulku“ je jednou z činností Aliancie združení na ochranu zvierat, ktorá združuje 15 útulkov a občianskych združení na Slovensku. 

Nájdite sa Košice
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Aliancia združení na ochranu zvierat o.z.)

Podujatie sprostredkúva a odovzdáva pozitívnu energiu nezabudnuteľným spôsobom. Je jedinečné svojou jednoduchou myšlienkou, preniesť opustené zvieratá z virtuálneho sveta sociálnych sietí do reálneho sveta, aby mali väčšiu šancu na nový domov. Vďaka jeho existencii sa podarilo útulkom a združeniam nájsť domov stovkám opustených zvierat. Vytvorilo spoločenstvo ľudí, ktorým osudy zvierat nie sú ľahostajné, sprostredkúva prepojenie myšlienok, ľudí a príbehov, vytvára puto. Podujatie podporuje viacero známych osobností. V minulosti sa na ňom zúčastnila bývalá premiérka Iveta Radičová, Lucia Hablovičová, Zdenka Predná, Sima Martausová, Pyco alebo Yxo z Hexu.

Zvierací ombudsman, ktorý vznikol pod Alianciou združení na ochranu zvierat je neštátna inštitúcia. Tím priateľov zvierat, ktorí sa rozhodli venovať svoj čas a odbornosť jednému odvážnemu cieľu: zlepšiť život a životné podmienky zvierat na Slovensku. Je tu pre združenia a útulky, ktoré denne bojujú o prežitie a na riešenie problémov nemajú čas ani ľudské kapacity. Je tu tiež pre verejnosť a jednotlivcov, ktorí častokrát nevedia, na koho sa obrátiť ak sú svedkami týrania alebo krutosti páchanej na zvieratách.

Nájdite sa Košice
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Aliancia združení na ochranu zvierat o.z.)

Zvierací ombudsman je tu na pomoc týraným a opusteným zvieratám, ale aj kvôli snahe celkovo znížiť krutosť na Slovensku. Okrem toho sa dlhodobo angažuje v presadzovaní systémových a legislatívnych zmien, ktoré by v praxi znížili krutosti páchané na zvieratách a zabezpečili tvrdšie tresty pre tyranov. Výsledkom práce je novela zákona o veterinárnej starostlivosti, ktorá vstúpila do platnosti 1. septembra 2018. Vďaka nej sa posilnili práva zvierat a činnosť veterinárnych inšpektorov, ktorí môžu účinnejšie zasahovať pri podnetoch týrania. Zákony a osveta znamenajú menej týraných zvierat, menej zvierat v uliciach, menej v útulkoch. Násilie je len jedno a snaha o jeho zmiernenie by nás mala zjednocovať. Preto je tu Zvierací ombudsman.

Zvierací ombudsman

www.zvieraciombudsman.sk

www.stopkrutosti.sk

#stopkrutosti

- reklamný článok -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu