Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na farmaceuta čakal pred lekárňou chlapec (10): Keď si prečítal jeho ODKAZ, rozplakal sa

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LIVERPOOL - Britský farmaceut práve zatváral lekáreň, kde denne usilovne pracuje až šestnásť hodín. V nedeľu večer si naňho počkal chlapec menom Ethan, ktorý mu odovzdal milé darčeky. Spolu s nimi mu ale odovzdal aj odkaz, ktorý lekárnika dojal k slzám.

Štyridsaťtriročný Alan Weir z Liverpoolu sa neubránil slzám, keď si prečítal odkaz od desaťročného chlapca. Weir pracuje ako lekárnik, v čase pandémie je jeho práca obzvlášť náročná. Dni mu rozjasnili darčeky a odkaz od Ethana, ktorý ho oslovil po tom, ako zatvoril svoju lekáreň. Správa, ktorú zverejnil denník Liverpool Echo na svojich stránkach, ho skutočne dojala. "Ďakujem za všetko, čo pre nás robíte v týchto bláznivých časoch. Svet ide ďalej vďaka ľuďom, ako ste vy. Opatrujte sa, všetci odvádzate skvelú prácu," stálo v nej.

Na farmaceuta čakal pred
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Alan každý deň strávi cestovaním do práce dve hodiny. Jeho lekáreň je otvorená od  siedmej ráno do až do jedenástej večer. Svoje tri deti denne vída len desať minút. Po práci stíha akurát tak sprchu a vyčerpane padne do postele. Cíti obrovský tlak, kvôli ktorému premýšľal, že sa na čas presťahuje z Liverpoolu do mesta Oswestry, kde pracuje. Chlapcovo gesto si cení aj Weirova priateľka Linsey, ktorá pracuje ako účtovníčka lekárne.

KORONAVÍRUS Aktuálny zoznam nakazených na Slovensku

"Bola to skutočne milá vec na desaťročného chlapca. Dúfajme, že takáto láskavosť voči farmaceutom je niečo, čo sa rozšíri po celom Liverpoole," povedala. Jej mama, sestra a teta tiež pracujú ako lekárničky a priznala, že to majú v posledných dňoch naozaj ťažké. "Sú to zabudnutí hrdinovia," skonštatovala Linsey. 

Viac o téme: LekáreňPandémiaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu