Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na Slovensko utiekol pred vojnou, smrť si ho aj tak našla: Bábätko, ktoré sa mu onedlho narodí, nikdy neobjíme

Ukrajinec Saša bol ochotný a pracovitý muž
Ukrajinec Saša bol ochotný a pracovitý muž (Zdroj: Facebook/Marián Bubeník)

HONTIANSKE MORAVCE – Za tragickou dopravnou nehodou, ktorá sa stala minulý týždeň 25. januára skoro ráno medzi obcami Bátovce a Bohunice, je smutný príbeh. Pracovitý 43-ročný Saša, ktorý utiekol k nám pred vojnou z Ukrajiny, pracoval na Slovensku ako zvárač, no neváhal pomôcť všade tam, kde bolo treba. Jeho tehotná priateľka a 11-ročný syn sú teraz bez peňazí a na všetko sami.

V uplynulých dňoch sa zapísala do smutnej štatistiky ďalšia tragická dopravná nehoda, pri ktorej zomrel vodič. V obci, kde zosnulý Saša žil spolu s priateľkou a synom, spomínajú naňho iba v dobrom, bol zručný a vždy ochotný pomôcť. S priateľkou utiekli pred vojnou minulý rok. "Pomáhal mi na stavbe domu. Deň pred  nehodou sme spolu pili kávu a dohadovali sme sa, čo budeme ešte robiť. Pomáhal som mu vybavovať veci,“ spomína Matúš Bene, ktorý mu pomohol nájsť si podnájom. „Zasiahlo ma to. O to viac, že Saša bol zodpovedný, mal skúsenosti a na aute chodil často", dodal.

Polícia nemohla uveriť vlastným očiam, žena na verejnosti ukazovala, ako jej batoľa šoféruje auto (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

V osudný deň bola hmla a na cestách sa veľmi šmýkalo. Saša viezol stavebný materiál do obce Pukanec. Medzi obcami Bátovce a Bohunice zrejme dostal šmyk a narazil do stromu. Zatiaľ nie je jasné, či šlo o neprispôsobenie rýchlosti jazdy stavu vozovky alebo mu do cesty vbehla vysoká zver. Okolnosti nehody a príčina sú stále v štádiu vyšetrovania.

 

Таких як ти більше немає. Тебе більше немає.Ти був моїм сонечком . Я безмежно вдячна за кожну мить прожиту з тобою , і...

Posted by Аленка Гребенюк on Sunday, January 29, 2023

Alone sa zrútil svet, no musí fungovať ďalej pre syna, ako aj pre bábätko, ktoré nosí pod srdcom. Sašovi rodičia, ktorí zostali na Ukrajine, túžili ešte raz vidieť svojho syna pred tým, než ho uložia do zeme. V obciach Žemberovce a Hontianske Moravce dobrí ľudia neváhali a poskytli Alone pomoc s vybavovaním potrebných tlačív, ako aj so základnými potravinami a potrebami pre školáka.

 

Mozno ste tento tyzden zachytili spravu o tragickej dopravnej nehode, pri ktorej zahynul 43-rocny Sasa. Osobne som ho...

Posted by Marián Bubeník on Friday, January 27, 2023

Na poslednej ceste domov

Dnes ráno pohrebná služba vyzdvihla Sašu a vďaka zbierke od ľudí ho odvezie pohrebná služba do Užhorodu, kde ho umyjú, oblečú a potom pokračuju do Kyjeva. Pohreb by sa mal konať v stredu v jeho rodnom Kyjeve. Sašovým rodičom tak bude umožnené poslednýkrát sa rozlúčiť s ich milovaným synom, tak ako si priali.

Zdrvená Alona by sa niekoľko dní po pohrebe mala aj so synom vrátiť na Slovensko, podarilo sa jej vybaviť predĺženie papierov o ďalší rok a tak rodina, ktorá tragicky prišla o milovaného otca a partnera, nebude musieť zažívať hrôzy vojny.

Viac o téme: VojnaTragická dopravná nehodaŠmykUkrajinaHontianske Moravce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu