Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Sulík si to štrádoval na rokovanie vlády vyškerený a bez rúška: Má na to svoje dôvody

Sulík si to štrádoval na vládu veselo a bez rúška. Zobraziť galériu (3)
Sulík si to štrádoval na vládu veselo a bez rúška. (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Blíži sa nebezpečná tretia vlna koronavírusu poháňaná delta variantom a vláda naplno rokuje aj o najnovších opatreniach v súvislosti s pandémiou, no zdá sa, že nie všetci to berú tak vážne. Dnes verejnosť prekvapil líder SaS a minister hospodárstva Richard Sulík, ktorý si to veselo trielil na rokovanie vlády "na holo" hoci všetci kolo neho mali nasadené rúška.

Jeho úsmev od ucha k uchu je ešte šokujúcejší po tom, ako sme sa dozvedeli, odkiaľ prišiel. Téma, ktorou sa totiž zaoberá aj dnešná opozícia, je prudko sa dvíhajúca cena za elektrickú energiu v dôsledku aj zahraničného vplyvu trhu. Rozhodne to teda nie je teda úsmevná záležitosť.

KORONAVÍRUS Sulík si to
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

Na vládu po boku premiéra a bez rúška!

Ale späť k téme. Hoci aktuálne pandemické opatrenia hovoria o prekrytí dýchacích ciest minimálne rúškom alebo inou látkou, Sulík prišiel doslova na ostro. Pýtali sme sa preto, prečo je tomu tak. "Richard Sulík mal pred rokovaním vlády stretnutie s premiérom k cenám energií, kde si rúško zložil, lebo dodržiavali odstupy a sú zaočkovaní. Pán minister si rúško následne zabudol. Samozrejme, na vláde si hneď zaobstaral nové a mal ho nasadené," vysvetlila pre Topky hovorkyňa Richarda Sulíka Katarína Matejková.

Sulík bez rúška prišiel v sprievode zaruškovaného premiéra a ďalších ľudí.
Zobraziť galériu (3)
Sulík bez rúška prišiel v sprievode zaruškovaného premiéra a ďalších ľudí.  (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Sulík prichádzal z rokovania o dvíhajúcich sa cenách elektrickej energie. Pripomenul zároveň, že ceny energií, teda to čo ľudia platia, pozostávajú z dvoch zložiek. "Jedna zložka, tá menšia, je cena za komoditu, za samotnú elektrinu. Táto je trhová, určuje ju trh. Väčšia časť ceny je cena za distribúciu, tú určujeme my. Cena za distribúciu nerastie. Rastie cena za energiu, tzv. silová zložka," dodal.

VIDEO z dnešného rokovania vlády:

Poslanci SaS nehlasovali za očkovaciu lotériu, je to plytvanie peňazí, uviedol Sulík (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: VládaRúškoRokovanie Richard SulíkKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu