Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ficova Mária je už vo vlastnom: FOTO Trošková si kúpila luxusné hniezdočko za 250-tisíc eur

Bytovka, kde si Trošková kúpila luxusný mezonet. Zobraziť galériu (7)
Bytovka, kde si Trošková kúpila luxusný mezonet. (Zdroj: TASR/Branislav Račko, Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Už je vo vlastnom! Bývalá štátna radkyňa Mária Trošková, ktorá opustila Roberta Fica po vražde novinára Jána Kuciaka, už vlastní byt v bratislavskej Petržalke. Pred verejnosťou sa tak schováva v luxusnom hniezdočku.

Bývalá štátna radkyňa, ktorú poslanec Robert Fico brával takmer všade so sebou, sa nedávno stala majiteľkou luxusného bytu. Podľa výpisu z katastra už vlastní mezonet v Petržalke, ktorý má s vírivkou rozlohu 89,42m² a terasu s výmerou 53,45m².

Luxusný život bývalej Ficovej radkyne: Trošková sa presťahovala do nového bytu, drsný odkaz susedov

Za tento luxus si Trošková zaplatila 250-tisíc eur. Podľa výpisu z katastra nehnuteľností je však na byte záložné právo v prospech banky, z čoho vyplýva, že bývalá štátna radkyňa si na mezonet zobrala hypotéku.

Výpis z katastra nehnuteľností.
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: katasterportal)

Zaujímavosťou ale je, že tabuľkový plat Troškovej bol 929 eur a ak by žiadala o hypotéku, pri takomto plate by nedostala 250-tisíc. Okrem toho, od 1.7. 2018 sa podmienky úverov zmenili a 100% financovanie hypotéky bankou sa skončilo. Podľa výpisu si však Trošková zobrala hypotéku už 12.12. 2017, preto mohla dostať celých 100%. Byt však prešiel do jej rúk až 24. 10. 2018.

Troškovej luxusné hniezdočko.
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Maarty)

Troškovej luxusné hniezdočko.
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Maarty)

Mária Trošková sa presťahovala
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Spájaná s talianskou mafiou

Mária Trošková je spájaná s Antoninom Vadalom, ktorý má mať blízko k talianskej mafii, o ktorej písal zavraždený novinár Ján Kuciak vo svojom poslednom článku. Trošková však s Vadalom nemala mať len obchodný vzťah, ale bola vraj aj jeho milenkou. Antonino Vadala ešte minulý rok okomentoval Troškovú talianskym slovom „papera“.

Trošková a Vadala
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky.sk, FB/A.V., FB/M.T.B)

Opýtali sme sa aj ľudí, ktorí hovoria po taliansky, čo papera znamená. V hovorovej taliančine je to „mladá húska“ alebo „mladunká“ či „malinká“. Často sa tak hovorí aj mladým ženám. Komunikácia bola verejná na profile Troškovej mamy, ktorá pritom tvrdila, že s Vadalom už niekoľko rokov nie je v kontakte.

Viac o téme: BytRobert FicoMária Trošková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu