Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Rakušania zošaleli: chcú, aby likvidáciu nelegálneho odpadu zaplatili Slováci!

BRATISLAVA - Rakúske úrady dnes priznali, že nelegálny odpad, ktorý minulý týždeň zadržali na Slovensku, pochádza z Rakúska. Napriek tomu však krajina žiada, aby jeho likvidáciu hradila slovenská strana.

Slovenské ministerstvo životného prostredia to však odmietlo. Informovala o tom dnes televízia Markíza.
    Dva kamióny s asi 40 tonami komunálneho odpadu zadržali colníci neďaleko Dubnice nad Váhom minulý týždeň, vyložiť ho plánovali v bývalom kameňolome neďaleko mesta. Slovenské úrady kamióny aj s nákladom síce chceli vrátiť do Rakúska, cez hranice sa však pre chýbajúce doklady nedostali.
    "Evidentne je to rakúsky odpad," povedal Markíze Vladimír Radúch z odboru odpadového hospodárstva ministerstva životného prostredia. Potvrdil to aj rakúsky vyšetrovateľ.
    Požiadavku Rakúska na likvidáciu odpadu odmietol hovorca slovenského ministerstva životného prostredia Peter Višváder. "Jednoznačne ak sa preukáže, že ten odpad pochádza z Rakúska, tak bude musieť sa s tým vysporiadať rakúska strana," povedal Markíze.
    Podľa Slovenskej televízie odpad pochádzal z jednej firmy v meste Wiener Neustadt. V sklade spoločnosti, ktorej meno televízia nezverejnila, sa údajne nachádzal aj ďalší odpad.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu