Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nezvestný milionár z Trnavy je mŕtvy: Objavili sa hlasy, že sa v Thajsku ukrýva pred mafiou!

Ladislav Matovič Zobraziť galériu (3)
Ladislav Matovič (Zdroj: topky)

TRNAVA – Nezvestného trnavského podnikateľa Ladislava Matoviča dnes Okresný súd v Trnave vyhlásil za mŕtveho. Matovič bol dobre známy trnavský podnikateľ a údajný boss tamojšieho podsvetia. Povrávalo sa, že utiekol do Thajska, aby sa vyhol vyrovnávaniu účtov. Od jeho únosu po ňom nie je ani stopy, doteraz sa špekuluje, že si užíva pobyt.

Dátum jeho smrti určil na 12. augusta 2005. Matoviča v tomto čase muži zamaskovaní za policajných kukláčov uniesli z jeho reštaurácie Stará pošta v Trnave, odvtedy bol nezvestný. Návrh na vyhlásenie za mŕtveho dal pred niekoľkými rokmi jeho syn Tomáš. Rozhodnutie súdu zatiaľ nie je právoplatné, navrhovateľ aj prokuratúra sa môžu do pätnástich dní odvolať.

Nezvestný milionár z Trnavy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: archív)

Matoviča podľa policajného vyšetrovania maskovaní muži naložili do dodávkového vozidla a odviezli do domu podnikateľky Dagmar P. v Hrnčiarovciach nad Parnou. Odtiaľ ho po krátkom čase previezli na prenajatú chatu v obci Buková, kde ho videli živého naposledy. Napriek rozsiahlemu pátraniu v Malých Karpatoch, vrátane vodných nádrží, sa jeho telo nikdy nenašlo. Podnikateľ mal v Trnave povesť šéfa miestneho podsvetia a bol dobre známy.

Bývalý policajný viceprezident Jaroslav Spišiak na jednom z pojednávaní v minulosti potvrdil, že pre políciu bol záujmovou osobou. Už dávnejšie bol odsúdený za ublíženie na zdraví, keď nechal mučiť mladého muža, ktorý pomocou dômyselného zariadenia okrádal hracie automaty. Súd podnikateľa vyhlásil za mŕtveho napriek tomu, že jeho matka sa s takouto možnosťou odmieta zmieriť. 

Nezvestný milionár z Trnavy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: interpol)

Ukrýva sa v Thajsku?

Vyhlásenie za mŕtveho komplikovali niektorí svedkovia, podľa ktorých nezvestný podnikateľ žije v Thajsku a z neznámych dôvodov sa nemôže vrátiť domov. Jedným z takýchto svedkov bol aj Igor H. zo Šale, ktorý údajne s Matovičom telefonoval ešte tri roky po jeho zmiznutí. Igora H. polícia označila za nebezpečného zločinca, ktorý čelí obvineniam z viacerých trestných činov, za ktoré môže dostať až doživotie. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu