Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rozsudok je právoplatný: Nezvestný Ladislav Matovič je mŕtvy!

Ladislav Matovič
Ladislav Matovič (Zdroj: topky)

TRNAVA – Nezvestný trnavský podnikateľ Ladislav Matovič je mŕtvy, rozsudok o jeho vyhlásení za mŕtveho nadobudol právoplatnosť. Informovala hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Viktória Pagáčová. Okresný súd v Trnave deň jeho smrti určil na 12. augusta 2005.

Matoviča v tento deň muži zamaskovaní za policajných kukláčov uniesli z jeho reštaurácie Stará pošta v Trnave, odvtedy bol nezvestný. Návrh na vyhlásenie za mŕtveho dal pred niekoľkými rokmi jeho syn Tomáš. Podľa policajného vyšetrovania podnikateľa Matoviča maskovaní muži naložili do dodávkového vozidla a odviezli do domu podnikateľky Dagmar P. v Hrnčiarovciach nad Parnou. Práve ju polícia označila za organizátorku únosu. Odtiaľ ho po krátkom čase previezli na prenajatú chatu v obci Buková, kde ho videli živého naposledy. Polícia únoscov vypátrala, boli to muži zo zločineckej skupiny z východného Slovenska. Tí Matoviča aj strážili v chate v Bukovej, podľa ich výpovedí na súde bol v zlom stave, ale žil. Napriek rozsiahlemu pátraniu v Malých Karpatoch, vrátane vodných nádrží, sa jeho telo nikdy nenašlo. Podnikateľ mal v Trnave povesť šéfa miestneho podsvetia. Bývalý policajný viceprezident Jaroslav Spišiak na jednom z pojednávaní v minulosti potvrdil, že pre políciu bol záujmovou osobou. Už dávnejšie bol odsúdený za ublíženie na zdraví, keď nechal mučiť mladého muža, ktorý pomocou dômyselného zariadenia okrádal hracie automaty. Súd podnikateľa vyhlásil za mŕtveho napriek tomu, že jeho matka sa s takouto možnosťou odmieta zmieriť. Po podnikateľovi zostal majetok v hodnote niekoľkých miliónov eur. 

Vyhlásenie za mŕtveho komplikovali niektorí svedkovia, podľa ktorých nezvestný podnikateľ žije v Thajsku a z neznámych dôvodov sa nemôže vrátiť domov. Jedným z takýchto svedkov bol aj Igor H. zo Šale, ktorý údajne s Matovičom telefonoval ešte tri roky po jeho zmiznutí. Igora H. polícia označila za nebezpečného zločinca, čelí obvineniam z viacerých trestných činov, za ktoré môže dostať až doživotie. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu