Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dvaja piloti počas letu zbadali UFO: Záhadný zelený objekt vletel do oblaku a zmizol

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Koncom júla pilot vojenského lietadla a pilot komerčného letu oznámili, že na atlantickom pobreží Kanady spozorovali záhadné zelené UFO. Objekt údajne vletel do oblaku a zmizol. Na rozdiel od ministerstva obrany v USA si ale to kanadské nevedie záznamy o podobných pozorovaniach.

Ešte v lete piloti dvoch lietadiel oznámili, že videli záhadný objekt miznúť v oblakoch nad zálivom Saint Lawrence na atlantickom pobreží Kanady. Podľa správy zaslanej 11. augusta do databázy leteckých incidentov kanadskej vlády boli piloti oboch letov svedkami jasne zeleného lietajúceho objektu, ktorý vletel do oblaku a potom zmizol. 

Nová SPRÁVA Pentagónu o nevysvetliteľných javoch: Prehovoril úradník, šokujúce slová

Jedným zo strojov, ktorý hlásil pozorovanie, bolo kanadské vojenské lietadlo, ktoré letelo zo základne v Ontáriu do nemeckého Kolína nad Rýnom. Osobným letom bolo lietadlo spoločnosti KLM Royal Dutch Airlines letiace z Bostonu do Amsterdamu, uvádza Space.com. Steffan Watkins, výskumník letectva a lodnej dopravy, sa pozrel na údaje transpondéra z týchto dvoch letov a zistil, že vojenské lietadlo v čase pozorovania vystúpilo do výšky 300 metrov. V tejto výške mali piloti možnosť vyhnúť sa predmetu, resp. sa naň bližšie pozrieť. Existuje však aj možnosť, že UFO mohlo byť meteorom, ktorý práve preletel na oblohe. 

Na rozdiel od amerického ministerstva obrany však kanadské ministerstvo národnej obrany nesleduje pozorovania UFO, povedal hovorca rezortu. Napriek tomu na severe od hraníc nie je núdza o civilných nadšencov; v decembri 2019 súkromný zberateľ daroval Manitobskej univerzite vo Winnipegu viac ako 30 000 dokumentov súvisiacich s UFO vrátane stoviek dokumentov o incidente Falcon Lake, najslávnejšom prípade UFO v Kanade. Medzitým v júni 2021 Pentagon zverejnil dlho očakávanú správu o viac ako 140 dokumentovaných pozorovaniach UFO pilotmi amerického námorníctva. V závere správy sa píše, že "väčšina hlásených UAP (neidentifikovaných leteckých javov) pravdepodobne predstavuje fyzické objekty", pričom neexistuje žiadny dôkaz o tom, že by za akýmkoľvek z incidentov stáli mimozemskí návštevníci.

Viac o téme: PilotUFO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu