Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Povinné testy na KORONAVÍRUS pred letom do Nemecka začnú platiť až od utorka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

BERLÍN - Predloženie negatívneho výsledku testu na nový typ koronavírusu sa od ľudí, ktorí do Nemecka pricestujú leteckou dopravou, bude vyžadovať až od utorka. V piatok to oznámil nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn. Povinné testovanie pred príletom do Nemecka malo vstúpiť do platnosti už od polnoci zo soboty na nedeľu.

Dôvodom neskoršieho termínu je, aby sa cestujúci a letecké spoločnosti na tieto zmeny stihli pripraviť, vysvetlil Spahn. Na zmenách pravidiel pri návratoch zo zahraničia sa zhodli spolková vláda kancelárky Angely Merkelovej a premiéri 16 spolkových krajín na utorkových rokovaniach. Doteraz však nebol jasný časový rámec, pripomína agentúra DPA. Doteraz sa povinné testovanie pred vstupom do Nemecka vyžadovalo len od ľudí, ktorí sa posledných desať dní zdržiavali v rizikových oblastiach s mimoriadne vysokými počtami nakazených koronavírusom alebo v regiónoch, kde sa šíria nové varianty vírusu.

Nemecká vláda začiatkom minulého týždňa vyzvala občanov spolkovej republiky, aby necestovali do zahraničia. Nemci totiž začali húfne rezervovať lety na Malorku po tom, ako spolkový kabinet tento španielsky ostrov vyradil zo zoznamu rizikových oblastí a po návrate nebol potrebný test ani podstúpenie karantény. Po tom, čo vláda zrušila i cestovné varovanie pre portugalský dovolenkový rezort Algarve, zaznamenali nárast rezervácií aj tam.

Viac o téme: TestovanieLetNemeckoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu