Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Mestá otvoria svoje testovacie miesta aj cez Veľkú noc

Testovanie v Košiciach
Testovanie v Košiciach (Zdroj: TASR/František Iván)

DETVA - Mesto Detva otvorí odberové miesta na testovanie obyvateľov na ochorenie COVID-19 aj počas Veľkej noci. Informuje o tom na svojej webstránke.

Na sobotu (3. 4.) samospráva pripravila jedno odberové miesto v dome kultúry Andreja Sládkoviča. V pondelok (5. 4.) budú k dispozícii tri odberové miesta. Občania sa môžu otestovať opäť v dome kultúry aj v mestskom kultúrnom stredisku (Chudobienec). K dispozícii bude aj III. Základná škola na Obrancov mieru.

Testovacie miesta budú počas týchto dní otvorené od 8.00 do 19.30 h s obedňajšou prestávkou od 11.30 do 12.30 h. Ďalšia pauza bude od 16.30 do 17.00 h. Posledné odbery sa budú robiť 15 minút pred koncom testovania. Okres Detva bude od budúceho týždňa opäť zaradený medzi bordové okresy.

Mesto Košice počas sviatkov upravuje prevádzku odberných miest

Mesto Košice upravuje počas veľkonočných sviatkov prevádzku svojich troch veľkokapacitných odberných miest na testovanie na ochorenie COVID-19. Zároveň obyvateľov vyzýva, aby naďalej dodržiavali všetky preventívne opatrenia. Magistrát o tom informuje na svojej webovej stránke. Bezplatné antigénové testovanie na ochorenie COVID-19 môže verejnosť vo štvrtok do 17.00 h využiť na odberných miestach na Magistráte mesta na Triede SNP, v Amfiteátri na Festivalovom námestí a v Spoločensko-relaxačnom centre na Ulici Milosrdenstva. Na Veľký piatok (2. 4.) a v sobotu (3. 4.) bude v prevádzke už len veľkokapacitné odberné miesto v Spoločensko-relaxačnom centre na Ulici Milosrdenstva, a to od 9.00 h do 17.00 h. Počas Veľkonočnej nedele (4. 4.) a na Veľkonočný pondelok (5. 4.) nebude mesto Košice poskytovať tieto služby.

„Na začiatku budúceho pracovného týždňa sa opätovne obnoví testovanie v Spoločensko-relaxačnom centre na Ulici Milosrdenstva v obvyklých časoch od 9.00 do 17.00 h. Veľkokapacitné odberné miesta na Magistráte mesta a v Amfiteátri budú pre záujemcov k dispozícii od piatka 9. apríla do nedele 11. apríla v obvyklých časoch 9.00 - 17.00 h,“ informuje mesto. Pripomína, že okresy Košice I až Košice IV, ako aj okres Košice-okolie, budú od pondelka (5. 4.) na základe COVID automatu v miernejšom červenom, resp. II. stupni varovania. Aj napriek miernemu zlepšeniu pandemickej situácie primátor mesta Jaroslav Polaček spolu s regionálnou hygieničkou Zuzanou Dietzovou vyzývajú všetkých obyvateľov Košíc, aby sa počas veľkonočných sviatkov správali zodpovedne a aj naďalej dodržiavali všetky preventívne opatrenia štátnych orgánov.

„Sme radi, že sa situácia stabilizovala a v niektorých faktoroch sa aj mierne zlepšuje. Chceli by sme však upozorniť všetkých tých, ktorí si myslia, že je už všetko v poriadku a na Veľkú noc sa môžu správať ako boli zvyknutí po iné roky, že v našich nemocniciach sú aj naďalej hospitalizované desiatky ľudí s ťažkým priebehom ochorenia COVID-19. Ak to teraz vydržíme, dúfame, že čísla pozitívnych a hospitalizovaných môžu v Košiciach aj ďalej klesať,“ uviedli. Veria, že po Veľkej noci budú môcť oznámiť aj správy týkajúce sa umožnenia prezenčnej výučby v materských a na oboch stupňoch základných škôl v Košiciach pre všetky deti, ktorých rodičia o to prejavia záujem.

Viac o téme: TestovanieMestáKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu