Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Hurikán Michael zasiahol pobrežie Floridy: VIDEO Dosiahol rýchlosť až 250 km/h

Hurikán Michael práve dorazil a už stihol spraviť veľkú škodu. Zobraziť galériu (2)
Hurikán Michael práve dorazil a už stihol spraviť veľkú škodu. (Zdroj: SITA/AP Photo/Gerald Herbert)

PANAMA CITY - Hurikán štvrtej kategórie Michael udrel v stredu na severozápadnú časť štátu Florida, informovala agentúra AP.

Je to jedna z najsilnejších búrok, aké kedy zasiahli územie Spojených štátov. Sprievodný vietor dosiahol rýchlosť až 250 kilometrov za hodinu. Michael postupujúci z Mexického zálivu dorazil na pevninu neďaleko mesta Mexico Beach v severozápadnej časti Floridy. Priniesol so sebou dážď a silný vietor a na mori vyvolal vlnobitie. Dážď zaplavil ulice a vietor ohýbal stromy a ničil budovy. Údajne sa dali počuť aj výbuchy transformačných staníc, ktoré hurikán zasiahol.

Hurikán Michael zasiahol rýchlosťou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter.com/Josh Morgerma)

 

 

Riaditeľ Národného strediska pre hurikány Ken Graham v stredu varoval, že Michael môže v oblasti Panhandle na Floride spôsobiť rozsiahle škody. Zhruba 375.000 ľudí na pobreží Mexického zálivu vyzvali na evakuáciu.Meteorológovia predpovedajú zrážky do výšky 30 centimetrov a vlny na pobreží môžu dosiahnuť výšku až 4 metre. Podľa meteorológov si Michael udrží silu hurikánu aj vo štvrtok, keď bude postupovať k štátu Georgia. Má zasiahnuť aj Severnú a Južnú Karolínu, ktoré sa stále spamätávajú zo zásahu hurikánom Florence v polovici septembra.

 

 

 

 

Viac o téme: VietorHurikánUSAMichaelFlorida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu