Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Starostlivosť o pleť po lete má svoje vlastné pravidlá. Osvojte si ich aj vy!

PR článok Zobraziť galériu (12)
(Zdroj: bevola)

Po lete sme vždy pekne opálené, konečne oddýchnuté, šťastné a krásne. Jednoducho sme neriešili a starali sa konečne aj o seba. A tak to má byť! Dlhé kúpanie a šantenie vo vode, chytanie bronzu na pláži a vytúžený oddych od pracovných povinností si predsa zaslúži každá z nás.

Ale všetko má svoje pre a proti. Časté kúpanie v slanej či chlórovej vode, množstvo slnečných lúčov, ale aj klimatizácia napáchajú každoročne na našej pleti aj nemalé škody. A práve preto by sme sa mali (okrem výmeny šatníka) po lete zamerať aj na zvýšenú starostlivosť o pleť. Nakoniec, do novej módnej sezóny by predsa mala vstúpiť v čo najlepšej kondícii aj naša pokožka. Prečítajte si, na čo by ste sa na záver dovolenkovej sezóny mali najviac sústrediť.

Starostlivosť o pleť po
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: bevola)

Základom je hydratácia

Slnko a ostatné vplyvy letného počasia pleť extrémne vysušujú. Príchodom chladnejších dní sa pokožka zvykne dehydrovať ešte viac. Práve preto vám v tomto období budú najväčším pomocníkom prípravky s pridanými olejovými zložkami. Do starostlivosti o pleť potrebujete zaradiť produkt, ktorý nielen hydratuje letom namáhanú pokožku, ale intenzívne zapracuje aj na vyhladení vrások. Pri výbere pleťového krému sa v tomto období zamerajte na kvalitné zložky ako je upokojujúci makadamový olej, argánový olej či bambucké maslo. Tieto látky pôsobia ako antioxidanty a výborne ich znáša aj tá najcitlivejšia pokožka. Pri starostlivosti rozhodne nezabúdajte ani na regeneračné nočné krémy na tvár. Počas noci si vaša pokožka oddýchne najviac, a vďaka extra porcii výživy rovnako ako vy načerpá sily do nového dňa. Nezabúdajte však ani na hydratáciu celého tela. Po sprche či kúpeli sa nezabudnite natrieť hydratačným telovým krémom.

Starostlivosť o pleť po
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: bevola)

Zoznámte sa s pojmom exfoliácia

Možno viete o čo ide, možno nie. Každopádne, exfoliácia, alias odstránenie odumretej kože je po lete viac než potrebná. Slnečné lúče na našej pleti určite zanechali svoje stopy vo forme nečistôt, odumretej kože a nežiaducich lupiniek. Aj v tomto prípade platí, že pomocnú ruku vám podajú práve prípravky na olejovej báze. Zamerajte sa na pílingy a na pleť ich aplikujte raz do týždňa. Vyberte si radšej jemnú variantu pílingu (napríklad s panthenolom) a po jeho použití doprajte pokožke ošetrenie hydratačným krémom, prípadne si doprajte aj hydratačnú pleťovú masku. Nečistoty budú lúsknutím prsta preč! Na exfoliáciu však dávajte pozor v prípade, ak je vaša koža mastná a bojujete s akné či zapálenými vyrážkami. Vtedy ju radšej vynechajte.

Starostlivosť o pleť po
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: bevola)

Nezabúdajte ani na tieto „maličkosti“:

  • Nepodceňujte ani večerné čistenie pleti, ktoré zbaví pleť zvyškov make-upu aj únavy po náročnom dni. Použiť môžete čistiaci gél, čistiace mlieko alebo micelárnu vodu 3 v 1.
  • Darmo budete hydratovať pleť pomocou rôznych prípravkov, ak nebudete dodržiavať dostatočný pitný režim. Aj keď možno nebudete cítiť smäd tak často ako v lete, pite dostatok tekutín. Vaša pokožka sa vám poďakuje.
  • Aj keď je život rýchly a niekedy máme pocit, že aj 24 hodín denne je málo, skúste si aspoň raz týždenne nájsť čas na pleťovú masku. Opäť najlepšie vhodnú pre váš typ pleti.
  • Pribaľte si do kabelky krém na ruky. S príchodom chladnejších dní sa začne viac vysúšať aj pokožka na rukách. Ak ju však budete pravidelne natierať, s týmto problémom bojovať nemusíte.
  • Nezabúdajte ani na oblasť očí. Pleť je tu najtenšia, najcitlivejšia a tým pádom aj náchylná na vysúšanie. Taktiež rýchlo reaguje na únavu, chorobu či zlé počasie. Ak sa chcete vyhnúť vráskam či opuchom, očný krém vám určite nebude na škodu.

Starostlivosť o pleť po
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: bevola)

Ak ste mali pocit, že po lete je vaša pleť unavená, držte sa našich rád a máte vyhrané. Na to, aby bola vaša pleť zdravá počas celého roka predsa stačí tak málo! A ak aj máte nejakú chybičku krásy, vôbec to nevadí. Vďaka nim sme predsa my ženy unikátne a krásne iné. Tak neriešte, ale starajte sa o seba s láskou, ktorú si zaslúžite. Nájdite si každý deň štipku času na seba a porozhliadnite sa po tých správnych výrobkoch s obsahom kvalitných olejov a  užitočných vitamínov.

Široký výber telovej a pleťovej kozmetiky bevola®, ktorá vďaka svojmu hodnotnému zloženiu splní všetky vaše nároky nájdete za výhodné ceny exkluzívne v Kauflande.

Starostlivosť o pleť po
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: bevola)

bevola®

Nerieš. Staraj sa.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu