Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Radičová: Zákazka pre Hayek Consulting je konflikt záujmov

Iveta Radičová
Iveta Radičová

VYSOKÉ TATRY – Získanie štátnej zákazky firmou Hayek Consulting v čase, keď boli jej spolumajiteľmi súčasný štátny tajomník ministerstva hospodárstva Martin Chren (SaS) a súčasný štátny tajomník ministerstva dopravy Ivan Švejna (Most-Híd), posudzuje premiérka Iveta Radičová ako možný konflikt záujmov.

Keďže v tom premiérka vidí problém, obrátila sa na predsedov politických strán, ktorí majú plnú politickú zodpovednosť za svojich nominantov, aby ju oboznámili s návrhom na riešenie. „Moje stanovisko je jednoznačné, považujem to za konflikt záujmov,“ povedala na brífingu vo Vysokých Tatrách Iveta Radičová. Predsedovia politických strán majú čas na riešenie do pondelka. „Pokiaľ tak neurobia, budem o svojom rozhodnutí informovať Koaličnú radu,“ povedala Radičová.

Podľa denníka SME firma Hayek Consulting získala štátne zákazky aj v čase, keď jej spolumajitelia Martin Chren (SaS) a Ivan Švejna (Most–Híd) boli už štátnymi tajomníkmi v novej vláde. V júli tohto roka podpísala spoločnosť zmluvu na 8 100 eur s Národnou agentúrou pre rozvoj malého a stredného podnikania, ktorá patrí pod ministerstvo hospodárstva. Tam je štátnym tajomníkom Chren, rovnakú funkciu zastáva Švejna na ministerstve dopravy. Z firmy Hayek Consulting odišli až neskôr, po podpísaní kontraktu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu