Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Lengvarský reaguje na Kollárove slová: Vláda nebude povinne OČKOVAŤ! Je to dezinformácia

Vladimír Lengvarský Zobraziť galériu (3)
Vladimír Lengvarský (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Nie je pravda, že vláda chce povinné očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Ide o dezinformáciu. Vo štvrtok to na pôde Národnej rady (NR) SR povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

"Chcel by som reagovať na dezinformáciu, ktorá vznikla, neviem z akého dôvodu. Je o tom, že ideme zavádzať nejaké plošné alebo povinné očkovanie. Chcel by som všetkých ubezpečiť, že to tak nie je a ani nebude," povedal šéf rezortu zdravotníctva, pričom doplnil, že vyhlásenia o tom, že vláda chce povinne očkovať, sa nezakladajú na pravde.


Kollárovo rázne NIE: Vládny návrh o povinnom očkovaní nepodporíme! Na ľudí nemôžeme tlačiť


Sme rodina podľahla tlaku antivaxerov

Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš doplnil, že im je ľúto, že koaličný partner Sme rodina "začal zavádzať" a "podľahol tlaku antivaxerov". Zdôraznil, že Slovensko sa počas leta potrebuje pripraviť na tretiu vlnu pandémie nového koronavírusu. Dodal, že na aktuálnej koaličnej rade si vysvetľujú, že cieľom je zabrániť úmrtiam v nemocniciach a kolapsu zdravotníckeho systému.

Vláda nechce povinne očkovať proti KORONAVÍRUSU: Nie je to pravda, ide o dezinformáciu, uviedol Lengvarský (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Kollárovo rázne nie

K povinnému očkovaniu sa dnes na sociálnej sieti vyjadrilo hnutie Sme rodina. Narážalo na návrh zákona o ochrane verejného zdravia. Ten hovorí o tom, že vstup na hromadné podujatia, do podnikov či prevádzok môže byť podmienený tým, či človek je zaočkovaný, alebo nie.

Lengvarský reaguje na Kollárove
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Sme rodina sa jasne vyjadrila, že za takýto vládny návrh zákona nezahlasujú. "Myslíme si, že očkovanie proti ochoreniu COVID-19 musí zostať na dobrovoľnej báze a každý sa pre neho musí rozhodnúť slobodne," uviedlo hnutie na sociálnej sieti. 

Lengvarský reaguje na Kollárove
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Sme rodina)

"Na ľudí, ktorí sa dať zaočkovať nechcú nemôžeme vyvíjať nátlak v podobe neustálej povinnosti preukazovania sa testami, ktorých vykonanie je spoplatnené alebo ich znevýhodňovať inými spôsobmi, ktoré rozdeľujú spoločnosť," napísalo hnutie. "Za vládny návrh zákona, ktorý by práve toto uskutočnil realitou preto hlasovať nebudeme a budeme PROTI‼️" dodali. Tento zákon je však podľa slove Lengvarského len právnou prípravou na to, aby, ak to bude nevyhnutné, mohli opatrenia prijať čo najskôr. Nepôjde však v žiadnom prípade o povinné očkovanie. Na Slovensku by k takémuto kroku mohli pristúpiť vtedy, ak by sa situácia rapídne zhoršila. 

Viac o téme: OčkovanieVyjadreniePovinnéDezinformácieKoronavírusVladimír Lengvarský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu