Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VOĽBY 2020 Volebná noc v SNS: VIDEO Danko sa predviedol! Dramatická scéna, ako prišiel, tak odišiel

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Od siedmej hodiny ráno voliči 29. februára po celom Slovensku rozhodovali o tom, kto zasadne do poslaneckých lavíc na najbližšie štyri roky. Medzi výrazné strany, ktoré bojovali o priazeň Slovákov, rozhodne patrí aj SNS na čele s Andrejom Dankom. Exit polly ale neveštia nič dobré. Reagoval na ne aj predseda národniarov. Jeho vystúpenie bolo krátke, nechýbal dramatický odchod. Sledujte s nami volebný ONLINE priamo z centrály Slovenskej národnej strany.


Prečítajte si aj: VOĽBY 2020 Mimoriadny ONLINE z centrál politických strán! Dráma sa posúva o hodinu


ONLINE

00:42 - KONIEC ONLINE. Nové informácie súvisiace so stranou SNS vám prinesieme zajtra. Ďakujeme, že ste s nami sledovali volebnú noc v centrále národniarov.

00:40 - Členovia strany SNS už pravdepodobne opustili budovu. 

00:32 - Po polnoci novinári postupne odchádzajú z centrály SNS. Vládne pokoj, nehrá hudba, oslavy išli pravdepodobne vzhľadom na výsledky bokom. Prítomní SBS-kári sa prišli opýtať, dokedy sa médiá zdržia. 

23:59 - Na otázku, či v prípade neúspechu zostane na čele stranky Andrej Danko, reagoval Hrnko slovami, že sa musí rozhodnúť on sám.

23:55 - Neskôr opäť prehovoril Anton Hrnko. Pôsobil omnoho vyrovnanejšie než predseda stranky Andrej Danko. "Ja pevne verím, že Slovenská národná strana sa dostane do parlamentu, a že budeme rozhodovať o budúcnosti Slovenska," poznamenal.

23:24 - Vystúpenie predsedu národniarov bolo krátke, trvalo približne štyri minúty. Potom predviedol dramatický odchod, na otázky novinárov nereagoval. Danko mlčal počas celej volebnej soboty. Voličom sa neprihovoril ani počas dňa.

Reakcia predsedu SNS Andreja Danka krátko po zverejnení exit pollov

23:20 - Pred novinárov sa postavil predseda SNS Andrej Danko.

VOĽBY 2020 Volebná noc
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)

23:02 - Aj podľa exkluzívneho exitu pollu Focusu pre Televíziu Markíza by SNS skončila mimo parlamentu.

23:01 - Strana SNS by sa podľa zverejneného exit pollu agentúry Median SK pre verejnoprávnu RTVS do parlamentu nedostala. 

22:57 - Zástupcovia strany by sa mali vyjadriť po prvom exit polle. Slovensko odpočítava posledné minúty.

Členovia SNS na výsledky volieb čakajú v inej miestnosti, než novinári.
Zobraziť galériu (6)
Členovia SNS na výsledky volieb čakajú v inej miestnosti, než novinári.  (Zdroj: topky)

22:50 - Predstavitelia strany SNS sa medzi novinármi nezdržiavajú. Na predbežné výsledky čakajú v inej miestnosti.

22:30 - Vyjadrila sa aj Gabriela Matečná, ktorá tiež uviedla, že dúfa v čo najlepší výsledok. Podľa jej slov predseda Andrej Danko ešte do centrály nedorazil. "Určite sa dostaví," dodala.

VOĽBY 2020: Vyjadrenie Gabriely Matečnej

22:17 - Anton Hrnko prišiel o svoju najbližšiu rodinu v marci minulého roka. Jeho manželka, dcéra a syn zahynuli pri leteckom nešťastí. Na citlivú otázku, komu prvému zavolá, keď budú známe výsledky volieb, smutne priznal, že nemá komu.

22:15 - Anton Hrnko opísal aj svoju volebnú sobotu. V ranných hodinách bol odvoliť, uvaril obed pre seba a pre svokra. Priznal, že popoludní si dal pivo a oddýchol si. Neskôr išiel do hôr.

22:10 - Do centrály SNS dorazil Anton Hrnko. "Ja som pozitívne naladený," okomentoval svoje očakávania. Dodal, že SNS toho urobila dosť veľa, ale priznal, že nezvládli medializáciu ich činov.

21:45 - V centrále SNS pribúdajú novinári, predseda strany Andrej Danko sa však zatiaľ neukázal.

21:05 - V roku 2016 získala strana SNS vo voľbách 8,64 percenta hlasov. Posledný prieskum, ktorý priniesla agentúra AKO, národniarom predpovedal rovných päť percent. V poslaneckých laviciach by sa teda ocitli len tesne.

20:40 - Kandidát SNS Štefan Zelník sa na Facebooku vyjadril stručne a svojsky.

VOĽBY 2020 Volebná noc
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Reprofoto:facebook/Štefan Zelník)

20:35 - Svoj hlas v sobotu odovzdala aj Eva Smolíková, ktorá na post poslankyne do NR SR kandiduje za stranu SNS z miesta číslo tri.

Svoj hlas odovzdala aj
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/Eva Smolíková)

20:28 – Na voličov prostredníctvom sociálnej siete dnes apeloval kandidát za SNS Jaroslav Paška. „Každý jeden hlas je veľmi dôležitý a môže rozhodnúť o tom, kto, a ako bude už zajtra riadiť a spravovať náš štát,“ napísal okrem iného v dlhom statuse.

20:15 – Médiá budú mať v centrále SNS otvorené dvere od 21.30 hod.

20:05 - Predseda strany Andrej Danko v sobotu volil v tichosti, svojim sympatizantom o sebe nedal vedieť ani prostredníctvom sociálnej siete.

20:00 - Strana SNS bude čakať na výsledky volieb vo svojej centrále na Šafárikovom námestí v Bratislave​.

VOĽBY 2020 Danko vylučuje, že by SNS nebola po voľbách v parlamente

Parlamentné voľby 2020

Voľby do Národnej rady Slovenskej republiky sa konajú 29. februára 2020. Volebné miestnosti budú otvorené od 7:00 do 22:00 hodiny. Po uzavretí volebných miestností sa začnú sčítavať hlasy pre jednotlivé politické subjekty. Kandidátne listiny v stanovenom termíne odovzdalo 25 politických subjektov. Zoznam jednotlivých subjektov a kandidátne listiny strán do volieb 2020 nájdete tu.

Volebné právo môžu využiť všetci občania Slovenskej republiky, ktorí najneskôr v deň konania volieb dovŕšia 18 rokov. Volič môže voliť na území Slovenskej republiky, a to vo volebnom okrsku, v ktorého zozname voličov je zapísaný, alebo v ktoromkoľvek volebnom okrsku na základe hlasovacieho preukazu.

Voľba zo zahraničia

V tohtoročných voľbách sa opäť volilo aj zo zahraničia. Oproti minulým voľbám však volilo početne viac ľudí. Celkovo za celú SR požiadalo o voľbu zo zahraničia viac ako 55 000 občanov SR, pričom cez MV SR požiadalo o voľbu zo zahraničia okolo 6 000 občanov SR.

Viac o téme: VoľbyVolebná nocSNS2020Andrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu